HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Celkem 120 osob evakuováno při požáru v budově Krajského ředitelství policie Zlínského kraje.

(21.10.2016) Cvičení v centru krajského města dnes odpoledne prověřilo činnost jednotky HZS kraje ze stanice Zlín, jejich akceschopnost a součinnost s krajským operačním střediskem. 

Námětem cvičení byl požár, který vznikl v budově Krajského ředitelství policie Zlínského kraje. Před příjezdem hasičů se z budovy samovolně evakuovalo asi 120 osob. Z důvodu silného zakouření druhého a třetího patra, které vzniklo při požáru na jedné z chodeb budovy, se nestihly evakuovat dvě osoby, které zůstaly uvězněny v nejvyšším patře. Událost byla na krajské operační středisko nahlášena ve 14:00 hodin prostřednictvím elektrické požární signalizace, instalované v budově.

Na místo byly vyslány dvě cisterny a automobilový žebřík ze stanice Zlín. Po provedení prvotního průzkumu byly na pokyn velitele zásahu vypnuty veškeré přívody energie, a po vnitřním schodišti byl v dýchací technice veden fiktivní hasební útok jedním proudem. Pomocí výškové techniky byly mezitím zachráněny dvě osoby ze střešní části budovy. Po ukončení hasebních prací a odvětrání prostor přetlakovou ventilací byla oznámena celková likvidace požáru.

Krátce po půl třetí odpoledne bylo cvičení ukončeno a vyhodnoceno.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem