Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno – 27.4.2015 - konference Simulace v medicíně a příbuzných oborech

1. Česká multidisciplinární simulační konference organizovaná mezinárodním centrem klinického výzkumu při Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně (FNUSA-ICRC) se uskutečnila ve dnech 23. a 24. 4. 2015 a za ŠVZ se jí v roli přednášejících zúčastnili dva zástupci - mjr. Ing. Petr Kupka a mjr. Mgr. Michal Kříž. 

Tato konference byla zaměřena na výměnu zkušeností v oblasti simulačního vzdělávání ve zdravotnictví a příbuzných oborech. Na konferenci předneslo svoje zkušenosti z oblasti simulací v medicíně 9 zahraničních a 11 českých odborníků.
Naši zástupci prezentovali odborné veřejnosti systém vzdělávání HZS ČR a formy výcviků a simulací prováděných ve Školním a výcvikovém zařízení se zaměřením na novinky zaváděné do výcviku a současné trendy vzdělávání příslušníků HZS. Velký ohlas měla prezentace našeho systému praktického výcviku a modelových situací, kterým posluchači odbourávají strach a ostych při vykonávaných činnostech a nově zaváděná metoda simulace rozhodovacího procesu velitelů pomocí programu XVR.
V kontextu dvoudenní konference mohu, snad bez nadsázky, zhodnotit, že náš systém vzdělávání a výcviku drží krok s nejmodernějšími světovými trendy v této oblasti a můžeme být právem hrdi na to, jakými postupy a v jaké kvalitě výcvik hasičů provádíme.

1. Česká multidisciplinární simulační konference


mjr. Mgr. Michal Kříž

Odkazy do noveho okna

20150427_obr. 01

20150427_obr. 01 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem