HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Berounští hasiči zachránili z nakloněného autobusu 12 lidí

Ve čtvrtek 5. ledna v 15.49 hodin přijal operátor tísňové linky středočeských hasičů hovor oznamující dopravní nehodu autobusu, který sjel ze silnice a zůstal zapřený o stromy.  

Nehoda se stala na staré plzeňské silnici mezi Berounem a obcí Vráž u čerpací stanice Euro Oil. Uvnitř cestovalo 11 osob a řidič. Nikdo nebyl zraněn, ale všichni měli velkou obavu z převrácení nebezpečně nakloněného autobusu na pravý bok.

Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče ze stanice Beroun s cisternou Mercedes (CAS), vyprošťovacím automobilem Tatra (VYA) a velitelským automobilem Ford. Současně byl poplach vyhlášen také dobrovolné jednotce obce Zdice, která vyjela s cisternou Tatra a velitelským automobilem Lada.

Krátce po příjezdu hasiči zajistili autobus proti pohybu pomocí lanových navijáků z VYA a CAS a zachránili uvězněného řidiče i všechny cestující. Ti následně odjeli náhradním spojem. K události byl povolán sypač kvůli ošetření komunikace posypovou solí. Z důvodu ustavení vyprošťovací techniky policie dočasně uzavřela provoz na uvedené silnici.

Na místo byla povolána speciální technika soukromé firmy, která však ramenem jeřábu nedokázala autobus zvednout. Díky velkým zkušenostem velitele zásahu a obsluhy hasičské techniky se nakonec podařilo autobus vyprostit a předat odtahové službě. Zásah tak mohl být po třech a půl hodinách, strávených v mrazivém počasí, ukončen.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem