HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Během pondělního odpoledne hasiči zasahovali u několika vážných nehod

Hasiči museli dnes 2. ledna 2017 při nehodě na Náchodsku vyprošťovat zaklíněnou osobu, na Rychnovsku zase po nehodě začalo hořet v motorovém prostoru osobního auta a na Jičínsku si střet osobního vozidla s kamionem vyžádal lidský život.  

Při nehodě osobního vozidla a dodávky bylo zraněno pět osob

 Dvě jednotky hasičů zasahovaly dnes 2. ledna 2017 odpoledne u vážné dopravní nehody dvou vozidel v části obce Provodov na Náchodsku. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena ve 13:05 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují celkem se třemi zásahovými vozidly. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že po střetu osobního vozidla a dodávky zůstala jedna osoba zaklíněná. Hasiči vyprostili uvězněnou osobu z havarovaného automobilu a předali ji do péče záchranné služby. Ta odvezla do nemocnice celkem pět osob, které se při nehodě zranily. Hasiči provedli zajištění obou havarovaných aut proti požáru a odpojili autobaterie. Po vyšetření nehody Policií ČR pomohli s naložením havarovaných vozidel na odtah.

 

Po dopravní nehodě začalo jedno z vozidel hořet

Dopravní nehoda s následným požárem se stala dnes 2. ledna 2017 odpoledne na silnici v místní části Pulice v Dobrušce na Rychnovsku. V místě došlo ke střetu dvou osobních vozidel zn. Mercedes Benz a Škoda Octavia. Oba automobily skončily po srážce v příkopu a u mercedesu začalo hořet v motorovém prostoru. Na místo události vyjeli ve 13:25 hodin profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Opočna.

Hasiči po příjezdu na místo nasadili vysokotlaký proud vody a oheň v motoru uhasili. Řidička mercedesu po střetu vypadla z okénka automobilu a stěžovala si na bolesti zad. Hasiči jí poskytli předlékařskou pomoc a tepelný komfort v zásahovém vozidle. Do příjezdu záchranářů se o zraněnou ženu staral jeden z hasičů. Při nehodě byl zraněn také řidič škodovky, kterému hasiči poskytli nezbytnou první pomoc. Obě zraněné osoby si následně převzala do péče záchranná služba, která je po dalším ošetření transportovala do nemocnic v Hradci Králové a Rychnově nad Kněžnou. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Dobruška

 

Tisková zpráva ze dne 2. ledna 2017, 14:45 hodin

Střet osobního vozidla s kamionem si vyžádal lidský život

Dvě jednotky hasičů zasahují u vážné dopravní nehody, která se stala dnes 2. ledna 2017 u obce Sobotka na Jičínsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 14:13 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky. Po příjezdu hasičů na místo určení bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního vozidla s kamionem. Při nehodě byla usmrcena jedna osoba v osobním automobilu. Silnice je v místě události neprůjezdná.

Odkazy do noveho okna

17-01-02 Dobruška

17-01-02 Dobruška 

Detailní náhled

17-01-02 Dobruška (1)

17-01-02 Dobruška (1) 

Detailní náhled

17-01-02 Dobruška (2)

17-01-02 Dobruška (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem