HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

15. výročí velké povodně si Praha připomínala na Žofíně

Letos uplynulo již patnáct let od dramatických chvil, kdy Prahu zasáhla ničivá povodeň. Zatímco výstava fotografií na Kampě připomíná, jak velká voda vtrhla do města, akce připravená na sobotu 16. září na Žofíně od 10 hodin byla zaměřena na to, co vše Praha udělala a dělá pro to, aby se před podobnou katastrofou chránila.

2 HZSP_27.jpg

Povodeň na veřejném i soukromém majetku napáchala škody ve výši 27 miliard korun. Vyřadila z provozu podstatnou část pražského metra i jiných důležitých městských sítí. Zhruba rok stačil na to, aby se podařilo odstranit nejzávažnější materiální škody a vrátit chod města do původních kolejí.

Hlavní město uplynulou dobu od povodní nepromarnilo. Vznikl unikátní systém stacionárních i mobilních protipovodňových opatření, který uznávají mezinárodní odborníci a který je městem neustále díky pravidelným cvičením a kontrolám připraven tak, aby metropoli před případnou podobnou živelnou katastrofou chránil.

1 HZSP_05.jpg

Akce na Žofíně byla proto zejména exhibicí IZS, kdy Pražané i návštěvníci hlavního města viděli jednotlivé složky při praktické ukázce. Přímo u paláce Žofín vyrostly protipovodňové zábrany tak, jak by se stavěly v případě ohrožení velkou vodou.

Kompletní otografie na jdete na https://photos.app.goo.gl/hLR2TlUw7Uik92Ok1

vytisknout  e-mailem