HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Areál hasičské stanice v Holešovicích se rozšíří o budovu krajského ředitelství

V pátek 5. dubna 2024 od 10:00 hodin proběhlo slavnostní poklepání na základní kámen budovy B, která bude součástí areálu hasičské stanice v Holešovicích. V současné době je v provozu zázemí pro výjezdové hasiče včetně garáží pro hasičskou techniku. V roce 2025 bude v areálu stát moderní budova krajského ředitelství HZS hl. m. Prahy. Slavnostního aktu se zúčastnil primátor Prahy Bohuslav Svoboda, generální ředitel HZS ČR, generálporučík Vladimír Vlček, ředitel pražských profesionálních hasičů, brigádní generál Luděk Prudil, starosta MČ Praha 7 Jan Čižinský a zástupce zhotovitele firmy OHLA ŽS, a.s., ředitel Petr Zach. 

vizualizace budova B.jpg

Mezi hosty byli zástupci vedení HZS a dalších složek IZS nebo také projektant David Kraus. 

Areál slouží pražským hasičům od roku 1942, kde původně stály provizorní dřevěné jednopodlažní budovy. V roce 2022 byla slavnostně otevřena budova A, která slouží výjezdovým hasičům. Nabízí moderní prostor včetně zázemí a prostorných garáží. V březnu 2024 došlo k zahájení výstavby budovy B, která poskytne zázemí krajskému ředitelství HZS hl. m. Prahy a oddělení prevence. Následovat bude budova C, tím bude přestěhování krajského ředitelství pražských hasičů kompletní. 

Výběrové řízení na zhotovitele stavby vyhrála společnost OHLA ŽS, a.s. Náklady na realizaci budovy B krajského ředitelství jsou ve výši 203 869 000 korun včetně DPH. Nabídka firmy byla o 90. milionů nižší než odhad projektanta. Lhůta pro dokončení stavby je 96 týdnů, tedy do listopadu 2025. 

FOTOGALERIE

Pozemek pro celý areál holešovické stanice v celkové hodnotě 133 500 000 korun vložilo do akce hl. m. Praha. Výstavbu budovy financuje Ministerstvo vnitra ČR. 

V budově B budou umístěny:
o   podatelna, recepce, spisovna, multifunkční místnost,
o   pracoviště zjišťování příčin vzniku požárů
o   oddělení prevence
o   pracoviště kontrolní činnosti
o   pracoviště stavební prevence
o   pracoviště prevence pro městské části (III. a IV.)
o   oddělení právní a organizační
o   oddělení personální 
o   sekretariát
o   náměstek ředitele pro prevenci a civilní nouzovou připravenost
o   ředitel kanceláře ředitele
o   ředitel HZS hl. m. Prahy

wPoklep_HS3_18.jpg


Dále zde bude pracoviště s kompletním zázemím pro nepřetržitou službu vyšetřovatelů příčin požárů (tedy nepřetržitý směnný provoz). Multifunkční místnost bude připravena tak, aby zde mohlo být rychle zprovozněno záložní pracoviště operačního a informačního střediska. V objektu budou umístěny sklady potřebné pro provoz a pro archivaci dokumentů.

vytisknout  e-mailem