HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zřícení obytné budovy - taktické cvičení

V pátek 5. října 2012 se od 9:00 hodin bude v Prostějově na ulici Jezdecká konat cvičení složek IZS s názvem Zřícení obytné budovy. 

V bytovém domě na Jezdecké ulici v Prostějově došlo k úniku plynu do sklepních prostor. Nahromaděný plyn vybuchl a výbuch způsobil zřícení části budovy a její statické narušení. Následkem výbuchu došlo k požáru, který v budově uvěznil asi 60 jejích obyvatel.

To je námět cvičení, které se uskuteční v pátek 5. října 2012 od 9:00 hodin v Prostějově na Jezdecké ulici. Cvičit budou profesionální hasiči z Prostějova a Olomouce, dobrovolní hasiči, Policie ČR, Městská policie Prostějov, Celní správa, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje a Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje.

Cílem cvičení je prakticky procvičit postupy složek IZS při zdolávání mimořádné události spojené se zřícením obytné budovy (vyprošťování osob ze závalů a staticky narušených budov, zdolávání požáru výškové budovy a záchrana většího počtu osob, vyhledávání osob ve zřícené budově s pomocí záchranářských psů, koordinace složek IZS a další).

Předpokládaný konec cvičení je v 13:00 hodin.

Autor:

por.Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem