HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zraněného turistu transportovali hasiči nepřístupným terénem na nosítkách

Velmi náročný zásah za sebou mají hasiči na červené turistické trase v údolí řeky Oslavy u Náměště nad Oslavou. Odpolední procházka skupinky turistů neskončila pro jednoho z nich právě šťastně. Na mokrém terénu uklouzla muži noha a on spadl ze stezky dolů. Zraněný zůstal ležet na skalním výstupku.  

Informaci o události přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ve 13:30 hod. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Náměšť nad Oslavou a také lezecká skupina z Třebíče.
 
Techniku museli hasiči odstavit v areálu rekreačního střediska v lokalitě s názvem  U Vlasáka a přibližně tříkilometrový úsek ke zraněnému muži dojít pěšky. Muž (ročník narození 1949) utrpěl při pádu poranění nohy. Jednotka mu  poskytla předlékařskou první pomoc a naložila jej na nosítka. V nich hasiči zraněného muže nepřístupným terénem transportovali zpět k místu, kde byla odstavená technika. Tam již čekali záchranáři, kteří si jej ihned převzali do své péče a následně převezli sanitním vozem do nemocnice.
 
Zásah byl ukončen v 16:05 hod.
 

vytisknout  e-mailem