Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pozvánka na XII. ročník Svatováclavského večera 2010

23. září 2010 (Radek Kislinger) - Občanské sdružení Umění bez bariér je zakladatelem a organizátorem tradičních Svatováclavských večerů, jejichž posláním je ocenit významné české i zahraniční osobnosti či instituce, které přispěly k pozvednutí morálky a humanizace naší společnosti. Konají se od roku 1999 vždy k 28. září při příležitosti státního svátku české státnosti – sv. Václava. Každý ročník má základní téma – mj. obnovení demokratických tradic ČR, politická, rasová a náboženská emigrace, boj za svobodu a demokracii, péče o dítě, podpora menšin a rozvoj občanské společnosti, zápas o etické a duchovní hodnoty, boj proti totalitě a násilí. 

V minulých jedenácti ročnících byly mezi oceněnými například kolektiv českého vysílání rádia Svobodná Evropa, Úřad pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu, SOS vesničky, Partners for Democratic Change International, Hasičský záchranný sbor ČR.
 
Laureáty se stali mj. pediatr prof. MUDr. Z. Matějček, spisovatelka a iniciátorka hospicového hnutí MUDr. Marie Svatošová, primátor MUDr. Pavel Bém, předsedkyně KPV ČR MUDr. Naděžda Kavalírová, spisovatelka a profesorka romistiky Milena Hübsmannová, zpěvačky Zuzana Navarová a Marta Kubišová, kardinál Miloslav Vlk, prezident mezinárodní asociace bývalých politických vězňů Jure Knezović, rektor UK Prof. V. Hampl a další osobnosti s vysokým mravním kreditem.
 
XII. Svatováclavský večer se uskuteční pod názvem „SOS - save our souls – zachraňte naše duše“ v úterýod 19.00 hodin dne 28. září 2010 v kostele sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí.
 
Slavnostní večer bude obohacen předáním pamětních medailí desetiletého výročí Hasičského záchranného sboru České republiky. Pamětní medaile předá generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Ing. Miroslav Štěpán spolu s předsedou Ekumenické rady církví ČR ThDr. Joelem Rumlem složkám integrovaného záchranného systému a Armády České republiky, které se významným způsobem podílely na záchranných pracích při povodních, které v letošním roce zasáhly oblasti Severní a Střední Moravy a Severních Čech.
 
kpt. Bc. Radek Kislinger
tiskový mluvčí
Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR
mobil: +420 602 215 142
tel:   +420  950 819 944
email: radek.kislinger@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem