Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co přináší dubnové číslo časopisu 112

8. 4. 2011 (Jaroslav Vykoukal) - V květnu se v rámci veletrhu PYROS/ISET 2011 uskuteční v Brně konference PYROMEETING 2011 zaměřená na problematiku chemické a radiační bezpečnosti. Z velké části se této problematice věnuje i čtvrté letošní číslo časopisu 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

V bloku věnovanému požární ochraně analyzujeme zásah na lednový požár vietnamské tržnice v Brně, který způsobil škodu za 30 milionů korun. V průběhu zásahu byl prováděn monitoring zplodin hoření v okolí místa mimořádné události. Dále seznamujeme s výsledky kontrolní činnosti státního požárního dozoru v uplynulém roce a přinášíme pozvánku na Den požární bezpečnosti, který v tomto roce připadá na 13. května.
 
Analýze zajištění chemické a radiační bezpečnosti ČR je věnována podstatná část bloku zaměřeného na problematiku IZS.
 
V tematických blocích ochrany obyvatelstva a krizového řízení odhalujeme nebezpečný diethylenglykol a seznamujeme s rolí a principy bezpečnostního plánování v území.

V časopisu dále naleznete podrobný program konference PYROMEETING 2011, hodnocení loňské činnosti Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni, výsledky ankety o nejlepší sportovce v požárním sportu za rok 2010 nebo pozvánku do expozice požární ochrany ve Zbirohu.

Vydavatelem časopisu je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
     
Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor

vytisknout  e-mailem