HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiče zaměstnaly noční požáry

V průběhu dnešní noci vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči z Libereckého kraje ke čtyřem nahlášeným událostem. Před třetí hodinou ranní zasahovaly jednotky ze stanice HZS Česká Lípa u dvou požárů současně. 

  • Nejprve v rámci mezikrajské pomoci vyjely krátce po 22. hodině jednotky SDH obcí Lomnice nad Popelkou a Rovensko pod Troskami do Libuně – Libunce k požáru roubenky.

  • Brzy ráno došlo v obci Zákupy, části Brenná k požáru roubeného domu. Při příjezdu první jednotky na místo události byl již celý objekt zasažen požárem v plném rozsahu. K hašení byly nasazeny tři vodní proudy a hasiči současně evakuovali z garáže zaparkované automobily a další majetek. Po sedmé hodině ranní bylo místo zásahu předáno místní jednotce na dohlídku. Předběžnou výši škody stanovil vyšetřovatel požárů na 17 mil. Kč a uchráněné hodnoty na 1 mil. Kč. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření vyšetřovatelů HZS ČR a PČR. Na místě zasahovala jednotka ze stanice HZS Česká Lípa a jednotky SDH obcí Zákupy, Česká Lípa a Mimoň.

  • Téměř současně byl na Českolipsku ve Volfarticích nahlášen požár zděného přístavku domu. Zde hasiči provedli likvidaci cca za hodinu od příjezdu na místo události. Odhad vzniklé škody na majetku je 20 tis. Kč a uchráněné hodnoty 100 tis. Kč. Jedna zraněná osoba skončila v péči ZZS LK.  Na místě zasahovala jednotka ze stanice HZS Česká Lípa a jednotky SDH obcí Volfartice, Žandov, Kamenický Šenov a Nový Bor.

  • Po šesté hodině ranní vyjelo družstvo stanice HZS Liberec k požáru bytu do Liberce - Vratislavic nad Nisou. Požárem zasažená šatní skříň byla uhašena pomocí ručních hasících přístrojů před příjezdem jednotky. Hasiči provedli kontrolu a odvětrání bytu, poté místo události předali PČR. Jednu osobu nadýchanou zplodinami hoření odvezla ZZS LK do nemocnice.

por. David Kořínek, DiS., zastupující tiskový mluvčí

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár_BrennáPožár_Brenná

Požár_BrennáPožár_BrennáPožár_BrennáPožár_Brenná

Požár_VolfarticePožár_VolfarticePožár_VolfarticePožár_Volfartice

vytisknout  e-mailem