HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Známe výsledky krajské soutěže HZS Jihočeského kraje v lezení na umělé stěně

Již 18. ročník krajské soutěže HZS Jihočeského kraje v lezení na umělé stěně se konal dnes na stanici profesionálních hasičů v Táboře. Po šestnácti ročnících, kdy soutěž proběhla vždy na stanici v Jindřichově Hradci, se v loňském roce krajské klání přestěhovalo na nově vybudovanou lezeckou stěnu na stanici Tábor. 

Soutěž zahájil krátce po deváté hodině dopolední krajský ředitel HZS Jihočeského kraje plk. Lubomír Bureš. Slavnostního zahájení se zúčastnili vzácní hosté, například senátor Parlamentu ČR a starosta města Mladá Vožice Jaroslav Větrovský, starosta Soběslavi Jindřich Bláha či starosta Bechyně Pavel Houdek. V průběhu soutěže hasiče navštívili starosta města Veselí nad Lužnicí Ladislav Sýkora a místostarostky města Tábora Olga Bastlová a Michaela Petrová.

Jihočeské soutěže se zúčastnily přibližně tři desítky hasičů-lezců se všech sedmi územních odborů HZS Jihočeského kraje. Mezi lezci měly zastoupení také ženy – nástrahy lezecké stěny překonávala také jindřichohradecká preventistka.
Lezci bojovali jak v kategorii jednotlivců, tak družstev. Každý z územních odborů utvořil tříčlenné družstvo s tím, že táborští postavili dvě družstva a stejně jak jindřichohradecký územní odbor reprezentovala dvě družstva, a to ze stanic Jindřichův Hradec a Dačice. Mimo soutěžní družstvo směl každý územní odbor vyslat do soutěže i jednotlivce, kteří pak bojovali pouze v kategorii jednotlivců. 

Pořadatelé pro soutěžící připravili šest tras. Do předposledního kola se dostalo šest lezců: táborští Radek Kümmel, Martin Mareš a Václav Dvořák, českobudějovičtí Tomáš Suchopár a Michal Ulrich a Adam Drančák z ÚO Strakonice. V napínavém a divácky velmi atraktivním souboji vybojoval vítězství Radek Kümmel, který tak vrátil loňskou porážku Michalu Ulrichovi. Na třetím místě skončil, stejně jako vloni, strakonický Adam Drančák.

V družstvech pak zvítězil tým územního odboru Tábor I., druhý skončil tým územního odboru České Budějovice a na třetím místě se umístili hasiči územního odboru Strakonice.

Kompletní výsledky jsou v přiloženém souboru, fotky ze soutěže naleznete ve fotogalerii.

vytisknout  e-mailem