HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výsledky jihočeských reprezentantů v disciplínách TFA za rok 2018

Jihočeský profesionální sbor se dlouhodobě může pyšnit skvělými výsledky v nejnáročnějším hasičském sportu - v disciplínách TFA. A cenné úspěchy přidali naši sportovci i v roce 2018. 

Jihočeští borci jsou úřadujícími mistry HZS ČR v soutěži družstev. V roce 2017 se jim, jako jediným v historii tohoto sportu, podařilo v Ostravě obhájit mistrovský titul. Kromě obrovského úpěchu v soutěži družstev si Michal Brousil přivezl individuální mistrovské zlato.
Na veleúspěšný rok 2017 navázala jihočeská reprezentace i v roce letošním. Mistrovství HZS ČR se koná vždy jednou za dva roky, v roce 2018 se tedy naši sportovci účastnili "pouze" Českého poháru v disciplínách TFA. Kromě tuzemských závodů pak v rámci reprezentace HZS ČR někteří Jihočeši absolvovali i mezinárodní závody, a to mistrovství Evropy v Německu a Světové hasičské hry v Koreji.  

Za HZS Jihočeského kraje sbírali úspěchy v kategorii A (do 34 let) Michal Brousil z územního odboru Písek a Ondřej Fišer z územního odboru Tábor, v kategorii B (35 - 44 let) Petr Benda z územního odboru Tábor a David Kubiš z územního odboru Písek a v kategorii C (nad 45 let) Petr Pecka z územního odboru Prachatice.

Český pohár v disciplínách TFA obnáší čtyři závody v Olomouci, Plzni, Ostravě a Kroměříži.
Prvního ze závodů Českého poháru v Olomouci se zúčastnilo pět jihočeských reprezentantů. V kategorii A byl nejlepším a poprávu vítězem Michal Brousil, Ondřej Fišer skončil 19. V kategorii B skončil David Kubiš na 5. místě a Petr Benda na 9. místě. Petr Pecka pak v kategorii C obsadil 4. místo. (vše o závodu v Olomouci)
O měsíc později se konal další závod, a to v Plzni. Michal Brousil skončil ve své kategorii těsně druhý. V kategorii B vybojoval David Kubiš 3. místo a Petr Benda 14. místo. Petr Pecka v kategorii C skončil na místě 3. (vše o závodu v Plzni)
Na začátku září pokračoval Český pohár v Ostravě. Zde se zadařilo Davidu Kubišovi, který zvítězil. Michal Brousil skončil 7. ve své kategorii a Petr Pecka pak na čtvrtém místě v kategorii C. (vše o závodu v Ostravě)
Posledního závodu v Kroměříži se jihočeští borci neúčastnili. Důvodem byla účast našich nejlepších reprezentantů na Světových hasičských hrách v Koreji. 
Nesporná kvalita Jihočechů je evidentní a zřejmá. Protože i přes neúčast na jednom ze čtyř závodů Českého poháru se podařilo v celkovém hodnocení sezóny Davidu Kubišovi obsadit skvělé 2. místo. Michal Brousil ve své věkové kategorii skončil 3., stejně tak jako Petr Pecka v kategorii C.

Další tuzemské závody, kterých se jihočeští reprezentanti účastnili, byl závod v Andrlově Chlumu, kde Michal Brousil zvítězil a Ondřej Fišer skončil 7. v kategorii A a David Kubiš ve své kategorii obsadil 3. místo. Na trochu odlišném typu závodu, a to FCC v Jihlavě, byl Michal Brousil ve své kategorii 3. a David Kubiš 12. Ve společném tandemu pak vybojovali 4. místo.

Mezinárodní závody v disciplínách TFA v roce 2018 přinesly Jihočechům velké úspěchy. V červnu se v německém Mönchengladbachu konalo mistrovství Evropy. Skvělého úspěchu dosáhnul Michal Brousil, který ve své věkové kategorii vybojoval mistrovský titul. Michal Brousil společně se svými reprezentačními  z dalších krajů kolegy Petrem Molešem, Michalem Přecechtělem a Janem Haderkou dále vybojoval stříbrnou medaili ve štafetovém závodě družstev. (celý článek na stránkách HZS Jihočeského kraje a stránkách HZS ČR).
Vrcholem sezóny pak byly Světové hasičské hry v Koreji. Jihočeští hasiči Michal Brousil a David Kubiš prokázali, že patří do absolutní světové špičky. Ve svých kategoriích obsadili shodně 4. místa. (celý článek na stránkách HZS Jihočeského kraje a stránkách HZS ČR)




 

Odkazy do noveho okna

TFA repre 2018 (1)

TFA repre 2018 (1) 

Detailní náhled

TFA repre 2018 (2)

TFA repre 2018 (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem