HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zlínští hasiči mají mistra republiky v tenise

Ve dnech 29. června až 1. července 2015 se v areálu Tenisového klubu Pernštýn 1897 o.s. v Pardubicích konal 21. ročník tenisového turnaje Hasičského záchranného sboru České republiky. V letošním roce to byl zároveň 4.ročník Mistrovství republiky HZS ČR v tenise. 

Mistrovství se konalo ve dvouhře i čtyřhře mužů a ve dvouhře i čtyřhře žen.

Ve dvouhře mužů v kategorii do 40 let obhájil potřetí vítězství a získal první titul mistra republiky Jakub Cikryt. K úspěšné obhajobě a zisku titulu přispěli rodinní příslušníci i kolegové z oddělení stavební prevence, kontrolní činnosti a zjišťování příčin požárů.

Samotný areál leží v blízkosti řeky Labe a působil velmi domácím prostředím. Počátek tenisu je zde datován od roku 1896, kdy pardubický občan baron Artur Kraus postavil první kurt. Kurty mají antukový povrch.

Konečný finálový zápas byl pro Jakuba velmi fyzicky namáhavý a stresující. Jeho ruce a nohy během uplynulých dvou dnů musely zvládnout čtyři zápasy ve dvouhře a tři utkání ve čtyřhře. Každý zápas ve dvouhře trval asi dvě hodiny a ve čtyřhře asi hodinu a půl. Konečný zápas o obhajobu titulu začínal Jakub sám a při stále se zvyšující teplotě vzduchu. V okamžiku, kdy uvadal fyzicky i psychicky, se na kurtech objevil Tenisový team Kuba Zlín, který mu poskytl jak psychické, tak i masérské zázemí. Tento okamžik zapůsobil na Jakuba jako energetický nápoj, který údajně dává křídla, a Jakub už svému soupeři nedal žádnou šanci. Nutno podotknout, že soupeř do poslední minuty bojoval jako lev, ale chybělo mu zázemí, které měl Jakub.

Nicméně Jakub nedovezl jen zlatou medaili, ale se svým kolegou Štefanem Pacindou z Pardubic vybojovali i bronzovou medaili ve čtyřhře.

Tento úspěch je o to cennější, že mistrem republiky se stal příslušník denních zaměstnanců, který dokázal, že i administrativní pracovníci mají dobrou fyzickou kondici.

Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

 

vytisknout  e-mailem