HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zlínský hasič Petr Smilek se společně se svým kolegou postavil na bednu vítězů

(21.08.2020) Soutěž v běhu do schodů s mezinárodní účastí se dnes uskutečnila v Bratislavě. Již jednadvacátý ročník Memoriálu Vladimíra Ružičku SCHODY Bratislava 2020 tak už zná své vítěze. 

Soutěže se zúčastnilo celkem 41 dvojic ze Slovenska a okolních států. Českou republiku i letos reprezentovala dvojice profesionálních hasičů, a to Petr Smilek ze Zlínského kraje společně s Pavlem Kouříkem z Plzeňského kraje.

Úkolem všech závodících dvojic bylo vyběhnout v plné výstroji s aktivním dýchacím přístrojem po schodech výškové budovy až do 20 patra. Jednalo se tak o simulaci reálného zásahu. Přitom se oba muži z dvojice museli ještě navzájem hlídat a být od sebe maximálně na vzdálenost jednoho ramene schodiště. To byl zásadní faktor, ovlivňující výkony závodníků.

Soutěžní dvojice měly pouze jeden ostrý výběh a počítal se čas druhého z dvojice.

Tým ve složení Petr Smilek a Pavel Kouřík se závodu účastnil letos již potřetí. Předvedl však opět neuvěřitelný výkon a s časem 2 minuty a 38 sekund (2:38:11) skončil na druhém místě. Necelé dvě vteřiny je tak dělilo o prvenství. To si letos odnesli zástupci ze Slovenska z DHZ Kátlovce s časem 2 minuty 36 sekund (2:36:72), kteří loňský rok skončili na druhém místě.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem