HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Žena se propadala v bahně

Už jste se někdy topili v bažinách či bahně jako král v pohádce Sůl nad zlato? Musí to být velmi nepříjemný pocit. Asi nikdo z nás by to nechtěl zažít. A zažila to jedna rodinka, která přijela z Brna a chtěla se projít po turistické cestě až k Holubí Studánce*) u Městečka Trnávky. "Hned jak jsem se o případu dozvěděl, vzal jsem traktor, protože s jinou technikou se do těch podmáčených míst, které tu po dešti jsou, nedostanete," přibližuje neobvyklý zásah zástupce velitele jednotky dobrovolných hasičů z Městečka Trnávky František Kozlovský. Žena zapadla a lehla si na břicho. Snažila si pomoci rukama, ale tak se ještě více bořila. "Žena byla zapadlá v bahně asi jeden metr. Pobral jsem s sebou do traktoru fošny, podlážky na lešení, abychom ženě pomohli," popisuje dramatické chvíle pan Kozlovský, který ještě stačil přivolat kolegy hasiče profesionály z Moravské Třebové. Žena byla v šoku a všichni kolem museli prožít hodně stresu, když viděli ženu a maminku v jedné osobě propadat se hlouběji do bahna. 

Naštěstí vše dopadlo dobře a ženu se podařilo vytáhnout. Tak až vyrazíte někam na výlet, třeba po "modré", buďte opatrní. Nikdy nevíte, co se vám může stát. "Vydáme se ještě místo označit, aby se do bahna někdo další nepropadl," uzavřel případ František Kozlovský. 

A my ještě dodáme, že žena byla odvezena na hasičskou stanici, kde bylo provedeno její „odbahnění“.

*)Studánka získala název díky pověsti, která říká, že na toto místo zavedlo umírajícího vojáka hejno holubů. Voják se díky zázračné vodě vyléčil. Studánka se nachází vedle kapličky u značené turistické cesty.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

žena v bahně

žena v bahně 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem