HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Žena, která se topila v rybníku Velká Černá, musela být resuscitována

Jednotka hasičů z Pardubic v sobotu 19. června v odpoledních hodinách zasahovala spolu s dalšími složkami IZS u rybníku Velká Černá v Černé u Bohdanče, kde se topila žena. Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že se jedná o pomoc Zdravotnické záchranné službě Pardubického kraje při resuscitaci ženy, která byla vytažena na břeh po tonutí.

„V době příjezdu byla již na místě záchranná služba a Městská policie Lázně Bohdaneč. Prováděna byla nepřímá srdeční masáž. Na místo přilétl i vrtulník letecké záchranné služby a jeho posádka si převzala paní a pokračovala v pokusech o její oživení,“ uvedl k případu velitel zásahu nprap. Ondřej Pavlík z hasičské stanice v Pardubicích.

Hasiči asistovali lékařům a pomocí několika dek vytvořili oddělené místo od ostatních návštěvníků rybníku. Mezitím se na místo dostavila i hlídka Policie ČR a dobrovolná jednotka hasičů z Lázní Bohdanče. „Lékařům se podařilo obnovit srdeční tep u ženy a my jsme postiženou naložili na nosítka a transportovali do sanitního vozu,“ dodal k zásahu jeho velitel.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

zásah Černá u Bohdanče19-6-2021 (1)

zásah Černá u Bohdanče19-6-2021 (1) 

Detailní náhled

zásah Černá u Bohdanče19-6-2021 (2)

zásah Černá u Bohdanče19-6-2021 (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem