HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zemřel velitel družstva z Mariánských Lázní Václav Čeček

S virovou nákazou dokázal bojovat dva měsíce, ve středu 7. dubna nemoci podlehl 

Velmi smutná zpráva zasáhla ve středu 7. dubna 2021 ve večerních hodinách hasiče v Karlovarském kraji. Po dlouhých týdnech v nemocnici podlehl virové nákaze profesionální hasič ze stanice Mariánské Lázně Václav Čeček.

Na stanici do Mariánských Lázní nastoupil Václav Čeček před dvaceti lety. Celou svoji profesionální hasičskou kariéru strávil právě zde a to konkrétně na směně B. Postupně se vypracoval do pozice velitele družstva. Byl aktivní a velmi úspěšný v požárním sportu, zároveň byl zařazený v lezecké skupině, dokonce byl krajským koordinátorem lezeckých skupin. Vždy byl ochotný předávat své zkušenosti jak kolegům u sboru, tak i kolegům z dobrovolných jednotek hasičů. Byl přísný na sebe i své kolegy, vyžadoval naprostou profesionalitu a zároveň uměl říct svůj názor Před nástupem k hasičskému sboru působil Václav Čeček v Armádě České republiky, má za sebou také jednu zahraniční mírovou misi, konkrétně SFOR v Bosně a Hercegovině.

Před dvěma měsíci byl pozitivně testován na virovou infekci, která již více než rok paralyzuje život v České republice. Průběh jeho onemocnění byl i přes jeho dobrý zdravotní stav a špičkovou fyzickou kondici velmi těžký. Po hospitalizaci v chebské nemocnici byl následně převezený do nemocnice v Praze. Zde svůj zápas o život dobojoval.

Sbor tak opustil dlouholetý a uznávaný velitel, jeho ztráta je náhlá a o to více bolestivá.

cecek.jpg

vytisknout  e-mailem