Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zemřel ppor. Vladimír Missberger

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje a Odborový svaz hasičů Hradec Králové s hlubokým zármutkem oznamují, že dne 20. března 2012 v ranních hodinách náhle zemřel ve věku 48 let příslušník Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ppor. Vladimír Missberger, velitel čety směny A centrální stanice Hradec Králové.  

Ppor. Vladimír MissbergerPpor. Vladimír Missberger
Vladimír Missberger nastoupil ke sboru v roce 1998 jako výjezdový hasič. Postupně se stal velitelem družstva, následně velitelem čety na centrální stanici v Hradci Králové. Od svého nástupu byl členem Odborového svazu hasičů Hradec Králové.

Vladimír byl všestranně zaměřený, což dokládá i to, že byl členem potápěčské a lezecké skupiny. V posledních letech byl aktivním leteckým záchranářem, který v podvěsu vrtulníku pomohl mnoha lidem.

Jako hasič byl za svou práci několikrát oceněn. V roce 2010 obdržel medaili HZS ČR „Za statečnost“, kdy se jako letecký záchranář zasloužil o záchranu tří lidí při povodních na Liberecku.

Záchranářství měl v krvi a již před nástupem ke sboru pracoval jako člen Letecké záchranné služby. Zároveň působil u Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje.

Svou práci, ať jako hasič nebo záchranář, dělal vždy s plným nasazením a ochotou pomáhat druhým lidem.
Jeho odchodem hasiči ztratili především dobrého kamaráda, ale také schopného a obětavého kolegu a velitele.

Čest jeho památce!
 

 


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje
 
nábřeží U Přívozu 122
500 03 Hradec Králové
tel.:  +420 950 530 232
        +420 724 176 044
mail: martina.zahourkova@hkk.izscr.cz

 

vytisknout  e-mailem