HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Železniční přejezd 2012 - cvičení složek IZS v Jeseníku

V pondělí 15. října 2012 proběhne od 10 hodin na Priessnitzově ulici v Jeseníku cvičení složek integrovaného záchranného systému. 

Na železničním přejezdu na ulici Priessnitzova v Jeseníku dojde k dopravní nehodě dodávky a drážního vozidla. Zastaralému dodávkovému automobilu, který převážel sedm osob, selhaly brzdy a vjel přímo pod právě projíždějící drážní vozidlo. V dodávce zůstane uvězněno a zaklíněno pět zraněných osob a dvě osoby, které střet nepřežily. V drážním vozidle na stanovišti strojvedoucího je jedna osoba zraněna a zaklíněna, další dvě osoby uvnitř vozidla zraněny. Dodávkové vozidlo je vybaveno zařízením na alternativní pohon LPG, a proto nelze vyloučit ohrožení zasahujících jednotek.

S touto rozehrou bude zahájeno taktické cvičení v Jeseníku, jehož cílem je procvičit součinnost mezi operačním střediskem IZS a operačními středisky základních složek IZS, prověřit stav a funkčnost zpracovaného poplachového plánu IZS Olomouckého kraje, prověřit třídění raněných podle speciální metodiky apod. Cvičení se zůčastní kromě profesionálních hasičů z Jeseníku také SDH Jeseník, hasiči SŽDC Česká Třebová, ZZS Olomouckého kraje, PČR Jeseník a Městská policie Jeseník.

Předpokládaný čas ukončení cvičení je 11:45 hodin.

Autor:

por.Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz
 

vytisknout  e-mailem