HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Železniční dopravní nehoda na přejezdu u Mikulovic

 

 

Jedno zranění si vyžádal páteční odpolední střet osobního auta a osobního vlaku na železničním přejezdu u obce Mikulovice na Třebíčsku.
 
Hlášení o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 15:38 hod. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč a jednotky HZS SŽDC Brno a Havlíčkův Brod.

Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že se na železničním přejezdu střetl osobní vůz značky Nissan 100 NX s osobním vlakem. Při nehodě utrpěl zranění pětatřicetiletý řidič vozidla. Ještě před příjezdem záchranářů na místo události mu prvotní ošetření poskytl strojvedoucí společně s průvodčí. Zraněný muž byl následně zdravotníky převezen sanitním vozem k dalšímu ošetření do třebíčské nemocnice.

V době nehody cestovalo ve vlaku 21 cestujících, strojvůdce a průvodčí. Nikdo z nich neutrpěl při nehodě zranění. Dopravce pro cestující zajistil náhradní autobusovou přepravu.

Provoz na železniční trati Okříšky - Znojmo byl okamžitě zastaven.

Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Při nehodě došlo k úniku zhruba 150 l nafty z osobního vlaku do železničního náspu. Jednotky provedly likvidaci úniku za pomoci speciálního sorbentu.

V 17:26 hod jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč odjela zpět na základnu.

Událost vyšetřuje Policie ČR společně s inspektory Drážní inspekce.


 

vytisknout  e-mailem