HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ze soutěže v poskytování první pomoci si hasiči z Chrudimi přivezli stříbrnou medaili

V Brně – Tišnově a jeho okolí se v závěru týdne konal již III. ročník soutěže profesionálních hasičů v poskytování první pomoci. Celorepublikové soutěže se účastnilo 14 čtyřčlenných týmů ze všech krajů. Prvenství si odvezli hasiči z Olomouckého kraje a druzí byli hasiči z Pardubického kraje - z územního odboru Chrudim. Hasiči soutěžili ve složení - velitel týmu František Rulík, zdravotník Milan Hodek a hasiči Martin Trojan  a Adam Pleninger.

Soutěžní družstva měla za úkol navštívit 14 stanovišť v Tišnově a okolí. Na každém stanovišti byla připravena reálně vypadající situace, kterou museli hasiči vyřešit. Jejich počínání bedlivě sledovali rozhodčí.

Soutěžící se museli např. vypořádat s resuscitací dítěte, otevřenými zlomeninami u dopravní nehody, popáleninami u požáru nebo s úrazem v tělocvičně školy. Soutěž byla velmi náročná, protože týmy pracovaly 14 hodin v kuse jen s přestávkami k přesunu na další stanoviště.

Soutěž odstartovala v 9 hodin ráno a skončila okolo 23. hodiny večer. Zasahující hasiče mohla sledovat také veřejnost. Stanoviště simulující sražení chodce osobním autem totiž bylo umístěno přímo na náměstí v centru Tišnova.

Okolo půlnoci čekal soutěžící nečekaný přejezd do nočního klubu na patnácté nesoutěžní stanoviště. Zde došlo k teroristickému útoku, kdy sebevražedný atentátník odpálil na svém těle připevněnou nálož. Zasahující hasiči se zde museli vypořádat s velkým počtem zraněných, které roztřídili a následně jim poskytli první pomoc. Akce na posledním stanovišti skončila okolo druhé hodiny ranní.

Gratulujeme hasičům za skvělé znalosti i reprezentaci!

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Odkazy do noveho okna

soutěž první pomoci

soutěž první pomoci 

Detailní náhled

soutěž první pomoci1

soutěž první pomoci1 

Detailní náhled

soutěž první pomoci2

soutěž první pomoci2 

Detailní náhled

soutěž první pomoci3

soutěž první pomoci3 

Detailní náhled

soutěž první pomoci4

soutěž první pomoci4 

Detailní náhled

soutěž první pomoci5

soutěž první pomoci5 

Detailní náhled

soutěž první pomoci6

soutěž první pomoci6 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem