Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zdravotní a psychologická odborná příprava

30.9. 2014 proběhlo taktické cvičení (TC) příslušníků Záchranného útvaru HZS ČR a pozvaných příslušníků SPJ PČR a Obvodního oddělení PČR Hlučín. 

Jednalo se o simulaci dopravní nehody autobusu cizích státních příslušníků a osobního automobilu, kdy cílem odborné přípravy bylo zejména procvičení třídění zraněných metodou start a ověření znalostí a postupů při poskytování první pomoci. Z hlediska psychologické služby se jednalo o procvičení a koordinaci na místě zásahu dle Typové činnosti složek IZS - STČ12/IZS při poskytování psychosociální pomoci zasažených na mimořádné události.
P1080128.JPG
 
TC bylo celkově vyhodnoceno s dobrými výsledky, přesto se ukazuje, že je nutné třídění raněných metodou START stále procvičovat, stejně tak činnosti dle jiných TPČ.
 
Cvičení proběhlo za účasti zdravotníků - členů ČČK Moravskoslezského kraje (Opava a Ostrava), kteří zároveň zajistili maskování figurantů. Dále byly přizvány další osoby z oblasti IZS, které vykonávaly funkce pozorovatelů. Tímto všem děkujeme.
 
Dále je nutno poděkovat všem studentům z Gymnázia Františka Živného Bohumín, kteří se ujali role figurantů ať už francouzsky, anglicky nebo česky mluvících.
 
Info: kpt. PhDr. Dagmar Bortlík Fišerová
nprap. Karla Machalová
Foto: kpt. Ing. Marek Pjaták

vytisknout  e-mailem