Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

ZBIROŽSKÉ HASIČSKÉ TATROVÁNÍ 2017

3. 8. 2017 (Vlastimil Studený) - V Areálu Hasičského záchranného sboru ČR ve Zbirohu se první záříjovou sobotu koná již sedmý ročník Zbirožského hasičského tatrování. Hlavním úkolem všech návštěvníků akce bude zvolit z přihlášených soutěžních nákladních automobilů značky Tatra tu nejhezčí – tedy MISS Tatra 2017. Druhým úkolem pro všechny diváky bude povzbuzovat posádky vozidel, které se utkají na Mistrovství republiky ve výměně předního kola na vozidle Tatra 815. Přijeďte se podívat a fandit. 

V sobotu 2. září 2017 od 10,00 hodin se v  areálu Hasičského záchranného sboru ČR ve Zbirohu uskuteční již sedmý ročník akce s názvem Zbirožské hasičské tatrování.

A proč bude nejvtipnější? Protože soutěž „Dávají za nás ruku do ohně“, která je zde každoročně vyhodnocována, byla letos na téma „Hasičský kreslený vtip“. Nejlepší vtipy si budou moci návštěvníci tatrování prohlédnout v průběhu celého dne a v rámci programu budou vyhodnoceni a oceněni také autoři vtipů.

Hlavním a nejdůležitějším programem tatrování zůstává samozřejmě volba MISS Tatra pro rok 2017. Loni navštívilo tatrování přes 2 000 účastníků a volilo nejkrásnější Tatru z 62 účastnic. Věříme, že letos, i s ohledem na velmi zajímavý doprovodný program, bude počet účastníků překonán.

V průběhu dne se představí zcela nový hasičský letištní speciál Panther a nejnovější speciální techniku představí také Záchranný útvar HZS ČR. Těžké stroje doplní kouzelné vystoupení malých hasičat Soptíků, kteří si pro to letošní tatrování připravili zbrusu nový program.

Na dětské návštěvníky čeká maskot - dráček Záchranáček v životní velikosti, skákací hrad se skluzavkou v nadživotní velikosti a spousta her a soutěží o krásné hasičské ceny.

Druhou neodmyslitelnou akcí Zbirožského hasičského tatrování je Mistrovství republiky ve výměně předního kola na vozidle Tatra 815. Dvoučlenné posádky musí zvládnout výměnu 160 kilogramového předního kola Tatry 815 a to pouze s pomocí hydraulického zvedáku a klíče na kola. Věřte, nevěřte, jsou borci, kteří to zvládnou pod 5 minut.

Na ploše o rozloze 4000 m2 čeká na hasičské nadšence více jak 130 exponátů historické hasičské techniky, z nichž nejstarší pochází už z poloviny 18. století. Návštěvníci mohou zavítat do plně vybaveného krytu, určeného pro nouzové ukrytí obyvatel a do zařízeného podzemního velitelsko-štábního pracoviště v rámci unikátní expozice ochrany obyvatelstva. To, jak vypadá po požáru běžná domácnost, je k vidění v expozici vyšetřovatelů příčin požárů.

Celý den bude k dobré náladě hrát kapela Bonton Band. Vstup na celou akci je volný. Parkování je možné v areálu, stejně jako možnost zakoupení si občerstvení.

Adresa akce: Areál Hasičského záchranného sboru ČR, ulice Pod Parkem 662, Švabín, Zbiroh, okr. Rokycany. GPS: 49°51’29.34‘‘N 13°45‘7.911‘‘E.

Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová

tisková mluvčí
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

kudyznudy-RGB.jpg

Odkazy do noveho okna

tatrovani-2017-verze-1

tatrovani-2017-verze-1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem