HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Závody v orientačním běhu se po čtyřech letech vrátily do Máchova kraje

V romantickém kraji kolem Máchova jezera se konal ve dnech 5. - 6. června XIX. ročník otevřeného mistrovství ČR v orientačním běhu. Závody byly pro příslušníky HZS krajů a podniků, Policie ČR, MV ČR i příchozí. Závody profesionálních hasičů se konaly jako Memoriál Karla Vacka, velitele stanice Česká Lípa, který v roce 1992 tragicky zahynul při výkonu služby. 

Trať byla vedená v krásném terénu Máchova kraje, závodníci potřebovali nejen rychlost a dobrou orientaci v terénu, ale také schopnost se vyrovnat s tropickým počasím. To činilo závod velmi obtížný! Výhodu měli ti, kteří nestartovali v první závodní den mezi jednotlivci na začátku, protože bouřková přeháňka přinesla na další část závodu ochlazení.

Na start se postavila téměř osmdesátka závodníků. Muži jednotlivci si mohli vybrat ze dvou tras různých délek, a to buď 5 km nebo 7,6 km. V kategorii M-1 (muži HZS - 5 km) zvládl trať nejrychleji Bořivoj Skryja z HZS Kraje Vysočina s časem 45:18, druhé místo obsadil Daniel Bříza z HZS Pardubického kraje (45:24) a skvělé třetí místo vybojoval Vladimír Dostál z domácího HZS Libereckého kraje (56:51). Trať závodu okusil i ředitel HZS Libereckého kraje Luděk Prudil, který byl z jednadvaceti závodníků v této kategorii osmý.

Na trati 7,6 km v kategorii M-2 (muži HZS) se stal jednoznačným favoritem Jan Petr z HZS Libereckého kraje. Jan Petr zaběhl závod za 45:37, čímž zajistil zlato pořádajícím. Ostatním závodníkům utekl skoro o 2 minuty, za sebou nechal na druhém místě Martina Tuharského z HZS Moravskoslezského kraje a Pavla Vojtíka z HZS hl. m. Prahy.

Sportovcům Libereckého kraje se letos dařilo i ve štafetách, kde v kategorii HZS získali stříbro. Organizátoři si pro závodníky štafet připravili malé překvapení v podobě poslední kontroly, kterou umístili do vody Máchova jezera. Každý tak musel k poslední kontrole doplavat.

Kompletní výsledky naleznete v přiložených souborech níže.  

Odkaz na všechny fotografie. 

Autor: Mgr. Zdenka Štrauchová

01.jpg01.jpg

02.jpg02.jpg

03.jpg03.jpg

04.jpg04.jpg

05.jpg05.jpg

06.jpg06.jpg

07.jpg07.jpg

808.jpg08.jpg

vytisknout  e-mailem