Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Závěrečné jednání řešitelů projektu STAMINA v IOO

V Institutu ochrany obyvatelstva se 8. 12. 2022 uskutečnilo závěrečné setkání řešitelského týmu IOO projektu STAMINA, jehož cílem je vytvořit nástroje a postupy pro snadnější zvládání pandemií. 

LOGO.pngLOGO.png

Celý projekt, i přesto, že z větší části probíhal v době vrcholu Covidové pandemie, zdárně směřuje ke svému závěru a naše role v něm ukončí s koncem letošního roku.

Na úvod setkání zrekapituloval koordinátor řešitelského týmu  IOO  kpt. Ing. Michal Setnička Ph.D. vše, co se nám za 2,5 roku trvání projektu podařilo vytvořit, vyzkoušet a zorganizovat. A nebylo toho málo. Namátkou se jednalo o publikaci dvou odborných článků, uspořádání odborného workshopu nebo Trialu. Trial, během něhož jsme prakticky otestovali vybrané nástroje STAMINY, byl jakýmsi vyvrcholením našeho úsilí v rámci celého projektu.

Podrobný rozbor Trialu na našem společném jednání prezentovala jeho hlavní organizátorka Ing. Lenka Michalcová, Ph.D., které nám zároveň sdělila, že náš CZ Trail je ostatními členy 37mi členného konsorcia hodnocen jako jeden z nejlepších. Zájemci mohou více informací o Trialu najít v listopadovém čísle časopisu 112 anebo na webu HZS ČR.

V následující části jsme se seznámili s výsledky Trialů ostatních partnerů, které byly také na velmi vysoké úrovni, a stejně jako ten náš, přispěly ke zlepšení nástrojů vyvíjených v rámci tohoto projektu.

Poté následovala část, kdy každý z členů našeho řešitelského týmu  zhodnotil oblast, kterou měl na starosti a přidal svůj osobní názor na celý projekt a naše zapojení v něm. I přesto, že byly zmiňovány dílčí nedostatky a problémy, celkově byl projekt všemi hodnocen kladně.

Na úplný závěr projekt posoudil koordinátor našeho týmu, který všem členům poděkoval za výbornou profesionální spolupráci, nadšení a ochotu, se kterou se zapojili do řešení úkolů v rámci projektu.

TRIAL_1.JPG

vytisknout  e-mailem