HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Závada na počítači způsobila požár v kanceláři, ohroženy byly i tlakové lahve

Tři jednotky hasičů vyjely v neděli 22. července večer k ohlášenému požáru dřevěného objektu v areálu sběrných surovin ve Dvoře Králové nad Labem, místní části Verdek.  

Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena dvanáct minut po 19. hodině. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, dobrovolní hasiči z Bílé Třemešné a Hajnice.

Již před příjezdem hasičů se požár zadní stěny objektu o rozměrech zhruba 2,5 krát 2,5 metru, který byl využíván jako kancelář, snažili hasit majitel i jeho kamarád, který požár zpozoroval jako první a ohlásil. Na lokalizaci použili celkem šest vodních i práškových ručních hasicích přístrojů a požár v dolní části zadní stěny dostali pod kontrolou. Velkým štěstím bylo, že se plameny nerozšířily po obvodové stěně na ocelovou klec, ve které byly skladovány dvou a desetikilogramové propanbutanové lahve. Hasiči po příjezdu na místo odnesli tlakové lahve do bezpečné vzdálenosti a částečně je ochlazovali a dohasili ohnisko požáru. Po celou dobu zasahovali v dýchacích přístrojích. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 30 tisíc korun, uchráněné hodnoty na tlakových lahvích, části elektroinstalace i samotném objektu činí 60 tisíc korun. Plameny zničily počítač, monitor a zplodiny hoření poškodily kancelář, nábytek, elektroinstalaci a veškeré tiskopisy a dokumentaci majitele. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Odkazy do noveho okna

12-07-22 Dvůr Králové nad Labem (1)

12-07-22 Dvůr Králové nad Labem (1) 

Detailní náhled

12-07-22 Dvůr Králové nad Labem (2)

12-07-22 Dvůr Králové nad Labem (2) 

Detailní náhled

12-07-22 Dvůr Králové nad Labem (3)

12-07-22 Dvůr Králové nad Labem (3) 

Detailní náhled

12-07-22 Dvůr Králové nad Labem

12-07-22 Dvůr Králové nad Labem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem