Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zástupci ministerstva vnitra navštívili hasiče na centrální stanici ve Zlíně

29. 9. 2014 (Nicole Zaoralová) - V pátek 26. 9. 2014 navštívili zástupci ministerstva vnitra a představitelé politických stran Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje a Okresní sdružení hasičů ve Zlíně, za účelem společného jednání nad aktuální problematikou.  

Delegaci, složenou z prvního náměstka ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost JUDr. Ing. Jiřího Nováčka, náměstka ministra vnitra pro ekonomiku, strategie a evropské fondy Mgr. Jiřího Zmatlíka a ředitelky kanceláře ministra vnitra Bc. Adély Bruknerové, přivítala na centrální stanici profesionálních hasičů ve Zlíně ředitelka HZS Zlínského kraje plk. Ing. Jarmila Čičmancová, Ph.D.

Po společném uvítání předvedl ředitel územního odboru HZS Zlín plk. Ing. Štefan Hrtús hostům nový multifunkční výcvikový a sportovní areál, který od letošního roku zabezpečuje výcvik jak hasičů, tak i ostatních složek integrovaného záchranné systému. Poté se delegace odebrala za „mokrými“ hasiči, kteří prováděli výcvik s technickým kontejnerem a výškovou technikou. Největším odvážlivcům z řad hostů bylo umožněno nahlédnout na Zlínskou stanici shora a podívat se „oknem“ i do krajského operačního a informačního střediska HZS kraje.

Následovala debata s hasiči v přímém výkonu služby ohledně konkrétních požadavků, na které je nutné se zaměřit. Náměstek pro ekonomiku Mgr. Zmatlík a PaedDr. Gajdůšková přiblížili informace ohledně listopadového zvýšení platů o 3,5 % a dalšího zvýšení od ledna roku 2015 o 1,5 %, se záměrem dorovnání mzdy policistů a hasičů zpět na úroveň, která byla před několika lety z důvodů šetření snížena.

Po přesunu na zasedací místnost pokračovala diskuze se zástupci ministerstva vnitra o potřebě HZS kraje realizovat rekonstrukci a přístavbu centrální stanice Zlín, a o souvisejících možnostech čerpání dotačních titulů EU. Zde náměstek ministra vnitra pro ekonomiku, strategie a evropské fondy přislíbil pomoc při řešení této problematiky.

Návštěva Zlínského krajeNávštěva Zlínského kraje
Následně proběhla debata se zástupci Okresního sdružení hasičů o možnostech financování projektu knihy o historii dobrovolných hasičů okresu Zlín, a o problémech při registracích dle nové právní úpravy občanského zákoníku.


kpt. Ing. Pavel Řezníček
telefon 950 670 333
e-mail pavel.reznicek

 

 

vytisknout  e-mailem