HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zásobník na beton zavalil na stavbě muže

(14.02.2019) V rámci mezikrajské výpomoci, kdy k místu události vyjíždí profesionální hasiči z nejbližší stanice, k vážnému případu vyjeli v pondělí v pravé poledne profesionální hasiči ze stanice Morkovice – Slížany. 

Jednotka ze Zlínského kraje tak byla vyslána do obce Dětkovice na Vyškovsku v Jihomoravském kraji. Následovali je hasiči ze stanice Vyškov a z Brna ze stanice Lidická.

Po příjezdu jednotky na místo události provedli hasiči průzkum místa. Zjistili, že zde na dělníka spadl zásobník na beton, který visel na jeřábu a uvěznil mu spodní část těla pod zásobníkem. Na místě se již nacházeli záchranáři, kteří muže ošetřovali, a byla přivolána letecká záchranná služba.

Hasiči neprodleně zajistili zásobník proti dalšímu nežádoucímu pohybu a následně s pomocí pneumatických zvedacích vaků jej lehce nadzvedli tak, aby mohli zraněného muže vyprostit. Během pár minut byl muž vytažen a předán do péče záchranářů, kteří jej připravili na letecký transport do nemocnice.

Po přistání vrtulníku u místa události hasiči pomohli s transportem zraněného do vrtulníku. Po jeho odletu předali hasiči místo státním policistům, kteří nyní šetří okolnosti této události. Před půl druhou odpolední se hasiči vrátili zpět na své stanice.

                                                                                                                 

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem