HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zasněžené a zledovatělé silnice potrápily řidiče v kraji

vytažení kamionu na silnci č. 360 - Dolečkyvytažení kamionu na silnci č. 360 - Dolečky
Nehoda Jeepu a Škody FabiaNehoda Jeepu a Škody Fabia
Od páteční 7 hodiny ranní až do 22 hodiny večerní vyjížděli hasiči k 21 událostem, které souvisely s vyprošťováním vozidel ze závějí a příkopů.

Například hasiči z Přelouče vyjížděli v 7.30 hodin k nehodě do Mělic, kde  skončilo osobní vozidlo mimo vozovku a na střeše. Při nehodě byla jedna osoba zraněna a předána do péče zdravotníkům. Hasiči odpojili baterii, aby nedošlo k požáru. Vozidlo bylo otočeno zpět na kola pomocí navijáku a vytaženo. Další vozidlo, které bylo částečně v příkopu a částečně blokovalo silnici v Lipolticích, vytahovali přeloučští hasiči a místní hasiči deset minut před desátou hodinou.

 V 10.52 hodin vyjely jednotky z Poličky a Svitav na vytažení kamionu na silnici č.360 - Dolečky. Kamion byl v příkopě a na vytažení byl povolán jeřáb. Jednotka zajišťovala místo události. Při vyproštění byla silnice uzavřena pro veškerý provoz.
               Kamiony v Moravské Třebové blokovaly silnici přibližně v půl jedenácté dopoledne. Hasiči k jejich vyproštění použili automobilový jeřáb T-815. Při samotné vyprošťovací operaci, která trvala přibližně hodinu, byla vozovka uzavřena a také ošetřena chemickým posypem vozidly Správy a údržby silnic Pardubického kraje.  
               V Lezníku vytahovali hasiči z příkopu prázdný kamion. Při samotném vyproštění byla vozovka opět uzavřena. Dobrovolní hasiči z Jablonného nad Orlicí vytahovali tahač na místní silnici. Hasiči z Ústí nad Orlicí vytahovali zapadlý autobus ve Skuhrově.
             K další nehodě došlo před polednem, kdy automobil Jeep jel z Lanškrouna směrem na Tatenice a v levotočivé zatáčce dostal pravděpodobně smyk a narazil do Škody Fabia, která stála vlevo u plotu. Žena několik málo minut před nárazem měla vystoupit z vozu a vejít do domu. Jeep se roztočil, na druhé straně silnice narazil do kamenné zídky a ta ho katapultovala na střechu. V Jeepu jeli dva mladí lidé. Naštěstí se událost obešla bez vážných zranění. Vozidlo hasiči zabezpečili proti požáru a únik provozních kapalin hasiči nezaznamenali. Na kola byl Jeep převrácen pomocí jeřábu a oba havarované automobily byly naloženy na vozidlo odtahové služby.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem