HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zásahy na Boží hod vánoční

Boží hod vánoční byl z pohledu hasičů běžným dnem. Hasiči vyjížděli k 15 událostem v kraji (což je v našem kraji denní průměr), z toho ve dvou případech jsme pomáhali u událostí hasičům ze sousedního Královéhradeckého kraje. Dále se jednalo o nehody, technické pomoci, požáry (například sazí v komíně) i transport pacienta. 

Nejzajímavější bude pravděpodobně událost, která byla oznámena na operační a informační středisko hasičů v odpoledních hodinách. Jednalo se o zvednutí ležícího koně na pastvině v Poříčí u Litomyšle. K postavení koně hasiči použili popruhy i plachty. Koni zpět na nohy pomohlo celkem šest mužů a využit byl i traktor. Po zvednutí dostal kůň nažrat a hasiči s ním ještě chvíli chodili, aby se mu prokrvili končetiny.

Těsně před 21. hodinou vyjížděly dvě jednotky hasičů k požáru osobního vozidla do Chrudimi. Při příjezdu jednotek na místo byl již celý vůz v plamenech. Nasazeny byly dva proudy vody k likvidaci plamenů. Ty měly hasiči pod kontrolou za zhruba 12 minut od nahlášené události na operační a informační středisko hasičů. Na místě byla jedna osoba zraněna a ošetřena zdravotnickou záchrannou službou. Případ je i nadále vyšetřován. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

kůň na pastvině

kůň na pastvině 

Detailní náhled

požár OA CR (1)

požár OA CR (1) 

Detailní náhled

požár OA CR (2)

požár OA CR (2) 

Detailní náhled

požár OA CR (3)

požár OA CR (3) 

Detailní náhled

požár OA CR (4)

požár OA CR (4) 

Detailní náhled

požár OA CR (5)

požár OA CR (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem