HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zásahy hasičů po letní bouřce

Hasiči zasahovali asi u 15 událostí. 

1. 7. 20:30 hod

Po 17. hodině eviduje krajské operační a informační středisko HZS Královéhradeckého kraje asi 15 událostí, kdy jednotky požární ochrany zasahovaly v souvislosti s odstraňováním nebezpečných stavů a poskytovaly technickou pomoc po bouřce.

Například v Novém Městě nad Metují zasáhl blesk střechu rodinného domu. K plamennému hoření nedošlo, půda byla ale zadýmena. Hasiči zkontrolovali místo termokamerou, aby vyloučili případná skrytá ohniska. Při události došlo mimo jiné ke škodě na elektroinstalaci,  ale prozatím ji nebylo možné vyčíslit. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují.

Bouřka se prohnala i dalšími místy v kraji. Ve Smidarech, části Chotělice  hrozil pád utrženého komína ze střechy domu, novobydžovští profesionální hasiči jej zajistili, spadlý stožár a část cihel komínového tělesa pak odstranili. V Sekeřicích na Jičínsku došlo vlivem větru ke stržení střechy na stodole a chlévě, na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka z Vysokého Veselí, aby objekt provizorně zakryli.

V dalších případech odstraňovaly profesionální i dobrovolné jednotky stromy z komunikací nebo části větví z elektrického vedení v okolí Nového Bydžova, Hořic, Broumova nebo Jaroměře.

Nové Mesto n. M. blesk (2).jpg

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Nové Mesto n. M. blesk (1)

Nové Mesto n. M. blesk (1) 

Detailní náhled

Nové Mesto n. M. blesk (2)

Nové Mesto n. M. blesk (2) 

Detailní náhled

Nové Mesto n. M. blesk (3)

Nové Mesto n. M. blesk (3) 

Detailní náhled

Nové Mesto n. M. blesk (4)

Nové Mesto n. M. blesk (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem