HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zásahy hasičů o uplynulém víkendu

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim 

Dvě jednotky hasičů likvidovaly v sobotu 19. března v 4.51 hodin požár osobního automobilu v Ronově nad Doubravou. Jednalo se o osobní automobil Alfa Romeo. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 5.46 hodin a zcela zlikvidován byl v 6.45 hodin. Příčinou vzniku požáru byla, dle slov vyšetřovatelky hasičů, s největší pravděpodobností závada na elektroinstalaci. Škoda byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun.

 

V 5.49 hodin vyjížděly dvě jednotky hasičů – Seč a Ronov nad Doubravou – k požáru do Třemošnice. V areálu firmy došlo k požáru stroje pro odsávání škodlivin ze svařovny. Celková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun (na stroji 200 tisíc korun a 50 tisíc korun na stavbě). Na místo byl povolán znalec z Institutu Ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč z oblasti elektro. Příčina vzniku požáru je nyní zjišťována.

 

Do Skutče, části obce Lešany, směřovaly hasičské vozy v sobotu 19. března v 20.55 hodin. Střetla se zde dvě osobní vozidla. Na místě bylo celkem sedm zraněných osob. Hasiči pomohli s ošetření zraněných osob. Dále zajistili vozidla proti požáru i úniku provozních náplní. Jeden havarovaný automobil naložili na vozidlo odtahové služby, druhé zajistila Policie ČR. Po odstranění následků nehody se jednotky z Hlinska a Skutče vrátily zpět na své základny.

 

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Alfa Romeo

Alfa Romeo 

Detailní náhled

Alfa Romeo1

Alfa Romeo1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem