HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zásahy hasičů během posledního víkendu v roce

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 28. 12. do 30. 12. 2018 celkem 52 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – požár – 29. 12. 11:33
Profesionální jednotka z centrální stanice vyjela do Severní ulice, byl zde nahlášen požár elektrorozvaděče v obytném domě. Požár se podařilo uhasit majitelům ještě před příjezdem jednotky. Hořet začalo kvůli technické závadě, škoda byla odhadnuta na 2500 korun. Díky včasnému zásahu se uchránily hodnoty ve výši asi 100 tisíc korun.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 29. 12. 14:31
Na komunikaci I/35 v blízkosti kruhové křižovatky u ČKD v části Plotiště nad Labem zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Jeden z vozů narazil do druhého zezadu. Při nehodě byla jedna osoba zraněna, do péče si ji převzali záchranáři. Hasiči místo události zajistili, komunikace byla po dobu zásahu jedním pruhem průjezdná. Po došetření nehody se jednotka postarala o úklid komunikace.

Hradec Králové – únik nebezpečných látek – 29. 12. 19:32
Do ulice Pod Strání mířila profesionální jednotka z centrální stanice, ve sklepě rodinného domu byl cítit plyn. Hasiči po svém příjezdu naměřili hodnoty nebezpečného oxidu uhelnatého v ovzduší, proto museli čtyři obyvatele domu evakuovat. Následně jednotka celý dům odvětrala. Původcem úniku oxidu uhelnatého bylo nedokonalé spalování kotle. Zařízení bylo vyloučeno z užívání do provedení revize.


Lochenice – dopravní nehoda – 30. 12. 11:35
Na komunikaci I/33 na úrovni obce Lochenice havarovala dvě osobní vozidla. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči po svém příjezdu místo zásahu zabezpečili. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které zasypala jednotka sorbentem. Vozidla byla zajištěna proti vzniku požáru a hasiči odpojili akumulátory. Místo zásahu si následně převzali policisté. Při nehodě zasahovali hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská.

Skalice – dopravní nehoda – 30. 12. 12:23
V katastru části Čibuz havaroval osobní automobil, který vyjel mimo komunikaci, narazil do mostku a zůstal stát v příkopu. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, která se nacházela po příjezdu jednotek mimo havarovaný vůz. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolná jednotka z Černilova. Hasiči místo zásahu zabezpečili a po odstranění následků předali věc policistům.

Smidary – požár – 30. 12. 12:51
V Poštovní ulici zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a místní dobrovolná jednotka. Byl zde nahlášen požár odpadu v rodinném domě. K požáru došlo od topidla na pevná paliva. Zřejmě z něj vyskočila jiskra a zažehla okolní odpad. Z domu vyvedli hasiči jednu osobu, kterou předali do péče záchranářů. Při požáru nebyla způsobena žádná škoda.

Hradec Králové – požár – 30. 12. 13:45
Na Gočárovu třídu spěchali profesionální hasiči z centrální stanice i ze stanice Hradec Králové – Pražská. Byli zalarmováni kvůli nahlášenému požáru osobního automobilu. Při příjezdu jednotek na místo události hořel vůz v motorové části. Hasiči požár rychle zlikvidovali a odstavili auto na parkoviště. Plameny způsobily škodu ve výši asi 15 tisíc korun.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 30. 12. 16:46
K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice. Auta havarovala v Pilnáčkově ulici, při nehodě nebyl nikdo zraněn. Jednotka se postarala o likvidaci následků nehody, komunikace byla poseta množstvím úlomků a střepů.


ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Lázně Bělohrad – dopravní nehoda – 30. 12. 11:35
Profesionální hasiči z Nové Paky a Hořic spěchali do Lázní Bělohrad, kde byla nahlášena dopravní nehoda osobního automobilu. Vůz vylétl ze silnice a zůstal převrácený v příkopu na boku. Ve voze zůstaly zaklíněné dvě zraněné osoby. Hasiči poskytli zraněným lidem po svém příjezdu první předlékařskou pomoc a zahájili vyprošťovací práce. Během několika minut dostali posádku mimo vrak vozidla a předali ji do rukou záchranářů. Na místě události spolupracovaly všechny složky IZS, včetně vrtulníku letecké záchranné služby. Hasiči pomohli s transportem zraněných a dále zajistili havarovaný vůz proti vzniku požáru a odpojili akumulátor. Po došetření převrátily jednotky vozidlo zpět na kola, provedly likvidaci následků po úniku provozních kapalin a pomohly s naložením vozu na odtah.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Otovice – dopravní nehoda – 28. 12. 16:50
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/pri-nehode-dvou-vozidel-v-otovicich-bylo-zraneno-pet-osob.aspx

Náchod – dopravní nehoda – 29. 12. 10:09
V Plhovské ulici havarovala dvě osobní vozidla na parkovišti u supermarketu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči místo události zajistili a následně předali policistům.

Jaroměř – dopravní nehoda – 29. 12. 13:11
Profesionální hasiči z Jaroměře zasahovali v části Josefov u dopravní nehody osobního automobilu. Vůz havaroval do sloupu veřejného osvětlení. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, o které se postarali záchranáři. Jednotka místo zásahu zajistila a následně pomohla s naložením vozidla na odtah.

Broumov – dopravní nehoda – 29. 12. 13:54
Na Soukenické třídě havaroval v sobotu osobní automobil, přičemž došlo ke zranění dvou osob. Na místo zásahu přijeli profesionální hasiči z Broumova. Po svém příjezdu našli auto, které narazilo do sloupu elektrického vedení. Sloup byl vlivem dopravní nehody poškozen a hrozil jeho další pád na vozovku. O situaci vyrozuměli hasiči energetiky, kteří se následně dostavili na místo události.

Náchod – požár – 29. 12. 20:57
Profesionální i dobrovolní hasiči z Náchoda společně likvidovali požár odpadu v opuštěné budově v ulici Za Tratí. Požár nenapáchal žádné škody.

Křinice – požár – 30. 12. 10:37
Čtyři jednotky hasičů zasahovaly u nahlášeného požáru na půdě rodinného domu v Křinicích. Požár se na podlahu půdy rozšířil z rozžhaveného komínového tělesa. Hasiči museli podlahu rozebrat tak, aby odhalili všechna případná skrytá ohniska. Místo zásahu bylo následně pod dohledem místní jednotky. Škoda, kterou oheň způsobil, byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun, přičemž byly uchráněny hodnoty ve výši půl milionu korun. Při události byla zraněna jedna osoba, postarali se o ni záchranáři.
Na likvidaci požáru se podíleli profesionální hasiči z Broumova a jednotky SDH Broumov, Křinice a dobrovolní hasiči podniku VEBA.

Červená Hora – dopravní nehoda – 30. 12. 14:24
Profesionální hasiči z Jaroměře a Náchoda zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla, které narazilo do stromu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Vůz zůstal po nehodě částečně v komunikaci, kde bránil provozu. Hasiči je odstranili mimo komunikaci a vrátili se zpět na stanici.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Deštné v Orlických horách – dopravní nehoda – 28. 12. 23:33
Profesionální hasiči z Dobrušky a místní dobrovolná jednotka vyjeli k nahlášené dopravní nehodě osobního automobilu. Vůz se sjel ze srázu, při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Bolehošť – požár – 29. 12. 12:22
Do katastru části Bolehošťská Lhota byli vysláni profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Bolehoště. Byl zde nahlášen požár sazí v komíně rodinného domu. Hasiči srazili saze pomocí kominického nářadí a kamna vybrali. Komín následně jednotka zkontrolovala pomocí termokamery, k rozšíření požáru mimo těleso nedošlo. Požár nezpůsobil žádnou škodu.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Žacléř – dopravní nehoda – 28. 12. 23:34
V části Prkenný Důl zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka ze Žacléře u dopravní nehody osobního automobilu. Vůz dostal smyk a na vozovce se převrátil na střechu. Hasiči poskytli osobě z vozu první předlékařskou pomoc a následně ji předali do rukou záchranářů. Po došetření nehody převrátily jednotky havarovaný vůz zpět na kola.

Malá Úpa – dopravní nehoda – 30. 12. 10:33
K dopravní nehodě dvou osobních automobilů vyjížděli do Horní Malé Úpy profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Pece pod Sněžkou. Nehoda se obešla bez zranění, došlo jen k menšímu poškození vozidel.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Broumov

DN Broumov 

Detailní náhled

DN HK, u ČKD

DN HK, u ČKD 

Detailní náhled

DN Jaroměř Josefov (1)

DN Jaroměř Josefov (1) 

Detailní náhled

DN Jaroměř Josefov (2)

DN Jaroměř Josefov (2) 

Detailní náhled

DN Lázně Bělohrad (1)

DN Lázně Bělohrad (1) 

Detailní náhled

DN Lázně Bělohrad (2)

DN Lázně Bělohrad (2) 

Detailní náhled

DN Lázně Bělohrad (3)

DN Lázně Bělohrad (3) 

Detailní náhled

DN Náchod, Plhovská

DN Náchod, Plhovská 

Detailní náhled

DN Skalice, Čibuz

DN Skalice, Čibuz 

Detailní náhled

DN Žacléř

DN Žacléř 

Detailní náhled

P Bolehošť

P Bolehošť 

Detailní náhled

P Křinice (1)

P Křinice (1) 

Detailní náhled

P Křinice (2)

P Křinice (2) 

Detailní náhled

P OA, Gočárova t., HK

P OA, Gočárova t., HK 

Detailní náhled

P Smidary

P Smidary 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem