HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zásahy během vánočních svátků

Letošní Vánoce byly z pohledu jihočeských hasičů klidné. 

Za tři sváteční dny jihočeští hasiči vyjeli ke 44 událostem, což je méně než je dlouhodobý průměr nejen o Vánocích, ale i během všedních dnů.
Během Štědrého večera od 17. hodiny do 7. hodiny Božího hodu vyjeli jihočeské jednotky pouze k šesti událostem, z nichž žádná nebyla typicky "vánoční". Zasahovali nejčastěji u technických zásahů, například nouzového otevření dveří nebo odtlačení nepojízdného elektrobusu z křižovatky v Písku.
Z uvedeného celkového počtu událostí za všechny vánoční dny bylo nevíce technických zásahů, a to téměř 30. Dále hasiči řešili následky 12 nehod, z nichž nejvážnější se stala 26. prosince v navečerních hodinách an silnici I/24 za Třeboní ve směru na Majdalenu. Havaroval zde řidič osobního auta značky Škoda Octavia, který pravděpodobně dostal smyk na zledovatělé vozovce, vyjel ze silnice a levou stranou narazil do stromu. Následkům nehody na místě podlehl.
A jak by se očekávalo, že Vánoce budou pro hasiče spíše ve znamení požárů, tak to se nekonalo. Hasiči zasahovali "pouze" u dvou požárů, ke kterým oběma došlo na druhý svátek vánoční. Tím závažnějším byl požár kuchyně v bytě panelového domu v Českých Budějovicích v ulici J. Bendy. K požáru byla v 13:10 hodin vyslána včetně výškové techniky profesionální jednotka ze stanice České Budějovice. Hasiči do bytu vnikly násilně. Silně zakouřený byt začali ihned odvětrávat. Ohnsko bylo nalezeno v kuchyni. Požár ničil celou kuchyni i bytové jádro. Hasiči ihned nasadili vysokotlaký proud na jeho likvidaci, kterou velitel zásahu nahlásil v 14:20 hodin. Během zásahu nebyla nutná evakuace osob, nikdo nebyl zraněn. Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil na 600 000,-. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Odkazy do noveho okna

Požár bytu, České Budějovice - 26. 12. 2020 (1)

Požár bytu, České Budějovice - 26. 12. 2... 

Detailní náhled

Požár bytu, České Budějovice - 26. 12. 2020 (2)

Požár bytu, České Budějovice - 26. 12. 2... 

Detailní náhled

Požár bytu, České Budějovice - 26. 12. 2020 (3)

Požár bytu, České Budějovice - 26. 12. 2... 

Detailní náhled

Požár bytu, České Budějovice - 26. 12. 2020 (4)

Požár bytu, České Budějovice - 26. 12. 2... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem