Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Záchranný útvar Hasičského záchranného sboru České republiky zabezpečuje ve dnech 19.-20. 7. 2022 nakládky a následné přepravy těžkých mostních souprav (TMS) pro Ukrajinu

19. 7. 2022 (JU) Záchranný útvar HZS ČR (ZÚ HZS ČR) zabezpečoval nakládku a následnou přepravu humanitární pomoci pro Ukrajinu, která zamířila v úterý 19. 7. ve 4 hodiny ráno do meziskladu RARS (Vládní agentury pro strategické rezervy) v Polské republice. 

2022_05_31_HP-UA-preprava_TMS (6) - kopie.JPGNakládka humanitární pomoci (HP) proběhla v pondělí 18. 7. ve skladu Správy státních hmotných rezerv (SSHR) ve Velkých Albrechticích, odkud se přesunula do jedné z dislokací Záchranného útvaru HZS ČR v Hlučíně. Zásilka, která zamířila v úterý ráno do polského meziskladu, obsahuje 2 těžké mostní soupravy (TMS). Po vykládce prvních kusů techniky se tahače s návěsy přesunou zpět do skladu SSHR, kde proběhne nakládka zbylých částí mostních souprav. Ostatní příslušníci a technika útvaru se vrátí zpět do svých dislokací. Transport 2 kusů TMS je zajištěn 6 soupravami tahačů s návěsy a 7 nákladními automobily ZÚ HZS ČR, které jsou doplněny o doprovodná vozidla. Personálně je přeprava zastřešena 30 příslušníky ZÚ HZS ČR.

vytisknout  e-mailem