HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Záchrana jezdeckého koně z mříže na Frýdecko-Místecku

O úspěšnou záchranu tříletého jezdeckého koně, který nohama zapadl do vodorovné mříže, zakrývající příkop na území obce Nižní Lhoty (okres Frýdek-Místek) se ve čtvrtek 9.1.2020 odpoledne zasloužily čtyři jednotky profesionálních (HZS MSK) a dobrovolných hasičů.

Tříletá kobylka Fidorka pochází z nedaleké stáje a zapadla nohama do mříže, zakrývajících příkop před mostem přes přehradní přivaděč Morávka-Žermanice. Na pomoc vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje – ze stanic Nošovice, Frýdek-Místek a Ostrava-Přívoz (ta mj. přivezla speciální záchrannou síť na větší zvěř), společně s nimi jednotka dobrovolných hasičů Vyšní Lhoty.

Hasiči po uspání koně veterinárním lékařem opatrně vyprostili zraněné nohy z mřížového zajetí za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení, které oka mříže roztáhlo. Pak ještě veterináři asistovali při jeho ošetření, postavení, probuzení a naložení do přepravního přívěsu, když na jeho postavení na všechny čtyři nohy použili speciální záchrannou síť, zavěšenou na hydraulickou ruku vyprošťovacího automobilu VYA Tatra 815 ze stanice Frýdek-Místek.

Odkazy do noveho okna

zachranakunmrizeNizniLhoty (1 FM)

zachranakunmrizeNizniLhoty (1 FM) 

Detailní náhled

zachranakunmrizeNizniLhoty (2)

zachranakunmrizeNizniLhoty (2) 

Detailní náhled

zachranakunmrizeNizniLhoty (3)

zachranakunmrizeNizniLhoty (3) 

Detailní náhled

zachranakunmrizeNizniLhoty (4)

zachranakunmrizeNizniLhoty (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem