HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Za zničenou hospodářskou budovou stála nedbalost.

Odpolední požár ve Štítné nad Vláří způsobil škodu 200.000 korun. Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů.  

Požár garáže u rodinného domu byl na tísňovou linku krajských hasičů oznámen v 13:15 hodin. Podle oznámení nebylo vyloučeno, že v objektu je zaparkován i traktor. Na místo požáru vyrazili hasiči profesionální jednotky ze stanice Valašské Klobouky spolu s jednotkami dobrovolných hasičů obcí Štítná nad Vláří, Bylnice a Brumov.
 
Po příjezdu jednotek bylo upřesněno, že požár nezasáhl garáž s traktorem, ale celodřevěnou hospodářskou budovu o půdorysu asi 4 x3 metru, kterou majitel využíval jako dílnu a budovu pro uložení zahradní techniky a dalšího materiálu. I když hasiči dorazili na místo v několika minutách, nešlo už objekt zcela zachvácený plameny zachránit. Za použití tří útočných proudů prováděly jednotky jak hašení požárem zasaženého objektu, tak ochranu blízké stodoly, kterou plameny bezprostředně ohrožovaly. Přenosu požáru se jim podařilo nakonec zabránit.
 
Po hodině zásahu hasiči požár zcela zlikvidovali. Na místě pak ponechal velitel zásahu pouze místní dobrovolnou jednotku, která provedla dohlídku nad požářištěm.
 
Provedeným vyšetřováním bylo zjištěno, že požár vznikl v důsledku nedbalostního jednání majitele, který při práci s rozbrušovací pilou podcenil protipožární bezpečnostní opatření. Výše škody byla stanovena na 200.000,- Kč. Ve stejné výši zachránili hasiči další ohrožený majetek. Při události nedošlo k žádnému zranění osob.

 

Autor: por.Bc. Libor Netopil - tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem