HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Za poslední týden čtyři nehody motorkářů

Dopravní nehody s účastí motorky si velmi často vyžádají vážná zranění. Počet těchto nehod rozhodně neklesá. 

Za poslední týden zasahovali hasiči z Karlovarského kraje celkem u patnácti dopravních nehod. Z toho čtyři z nich byly s účastí motorkářů. A právě tyto nehody patřily mezi nejvážnější, hned dvakrát přímo na místo lékař povolal pro transport zraněného vrtulník.
Ve čtvrtek v podvečer zasahovali hasiči ze stanice Aš u nehody osobního auta a motory na silnici z Aše směrem na německý Selb. Zraněného motorkáře si převzala záchranná služba, hasiči se postarali o zajištění místa nehody a úklid uniklých provozních kapalin. Prakticky ve stejnou dobu vyjížděli hasiči ze stanice Sokolov k dopravní nehodě převozové sanitky a motorky v Dolním Rychnově, tato nehoda se naštěstí obešla bez zranění. O to vážnější pak byl další výjezd sokolovských hasičů v pátek odpoledne, kdy na silnici ze Svatavy na Josefov vyjel motorkář mimo vozovku, ta byla kvůli přistání přivolaného vrtulníku zcela uzavřena. Letecká záchranná služba transportovala zraněného motorkáře do plzeňské nemocnice. Stejný průběh pak měla událost v neděli večer v Nejdku, kdy hasiči po zajištění místa události a provedeném protipožárním opatření připravili na žádost záchranné služby prostor pro přistání vrtulníku. Ten rovněž transportoval zraněného motorkáře.
Motocykly obecně mají oproti autům méně prvků pasivní bezpečnosti, je tedy nutné, aby řidiči motorek více dbali opatrnosti, nehody s účastí motorkářů či velmi často vyžádají vážná zranění.
 
Fotogalerie ZDE:

vytisknout  e-mailem