HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Z Moravskoslezského kraje vyjelo na pomoc do Hřenska dalších 13 hasičů

V noci z neděle na pondělí 1.8.2022 vyjelo na pomoc do NP České Švýcarsko dalších 13 profesionálních a dobrovolných hasičů z Moravskoslezského kraje se zásahovými a dopravními vozidly. Odjeli z centrální stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) v Ostravě-Zábřehu. Jde o dvě jednotky HZS MSK – ze stanic Ostrava-Přívoz a Havířov, společně s nimi již dorazila do cíle i jednotka dobrovolných hasičů z Ostravy-Radvanic.

V tuto chvíli tak zasahuje u rozsáhlého požáru v Hřensku a okolí celkem 49 moravskoslezských hasičů.

Již na úterní ráno 2.8.2022 se chystá další odjezd do Ústeckého kraje - 25 profesionálních a dobrovolných hasičů, tentokrát bude start ze stanice HZS MSK v Bílovci. Jde o profesionální hasiče ze dvou územních odborů (okresů) HZS MSK – Opava a Nový Jičín, společně s nimi tam pojednou dvě jednotky sboru dobrovolných hasičů – Fulnek a Kopřivnice (obě okres Nový Jičín).

Vystřídají unavené kolegy, kteří zasahují v NP České Švýcarsko již od soboty 30.7.2022. Ti jsou ze dvou dalších územních odborů (okresů) HZS MSK – Frýdek-Místek a Karviná, a ze dvou jednotek SDH – Brušperk a Jablunkov (obě okres Frýdek-Místek).

U Hřenska ještě pracuje (již jednou střídaný) sedmičlenný čerpací odřad HZS MSK a dva specialisté HZS MSK, kteří mají na starosti IT podporu a podporu spojení štábu velitele zásahu.

Odkazy do noveho okna

pozarNPdalsiposilaMSkraj (1)

pozarNPdalsiposilaMSkraj (1) 

Detailní náhled

pozarNPdalsiposilaMSkraj (2)

pozarNPdalsiposilaMSkraj (2) 

Detailní náhled

pozarNPdalsiposilaMSkraj (3)

pozarNPdalsiposilaMSkraj (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem