Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Z jednání představitelů HZS ČR a Odborového svazu hasičů

Dne 21.3.2011 proběhlo na generálním ředitelství HZS ČR pravidelné jednání s představiteli Odborového svazu hasičů. Za Odborový svaz hasičů byl přítomen jeho předseda Z.J. Oberreiter a Ing. J. Nagaj, za generální ředitelství HZS ČR generální ředitel genmjr. Ing. M. Štěpán a ředitel kanceláře generálního ředitele HZS ČR plk. Mgr. J. Slavík.  

Představitelé Odborového svazu hasičů byli seznámeni s aktuálním stavem v platové oblasti po zhodnocení období leden-únor 2011, kdy průměrný pokles platů ve srovnání se stejným obdobím minulého roku dosáhl 10,5 % a s harmonogramem zmírnění nejtvrdších dopadů, ke kterým došlo v přiznaných platech v počátku letošního roku u některých HZS krajů. Dále byla představitelům Odborového svazu hasičů předložena prezentace použitá na tiskové konferenci ministra vnitra dne 15. 3. 2011 a provedeno porovnání přístupu k nastaveným přiznaným platům u Policie ČR a HZS ČR.

Z dalších aktuálních témat byla věnována pozornost návrhu zákona o Generální inspekci bezpečnostních sborů, zvláště pak k
přihlédnutím k platnému usnesení výboru pro obranu a bezpečnost Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky s návrhem začlenit HZS ČR pod strukturu Generální inspekce bezpečnostních sborů.

plk. Mgr. Josef Slavík
MV-generální ředitelství HZS ČR
ředitel kanceláře generálního ředitele HZS ČR
Tel: 950 819 210, 950 819 212
Fax: 950 819 599
E-mail: josef.slavik@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem