HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

XXV. ročník oblastní soutěže ve vyprošťování u dopravních nehod

(20.05.2022) Zná své vítěze. 

Soutěž se uskutečnila ve středu 18. května 2022, a to v Přerově na náměstí Přerovského povstání. XXV. ročníku oblastní soutěže se zúčastnili profesionální hasiči HZS Olomouckého kraje, HZS Zlínského kraje a SŽ Přerov.

Mezi sebou o stupně vítězů bojovalo celkem 11 čtyřčlenných týmů. Počasí přálo a všichni soutěžící do svých výkonů dali úplně vše. Přihlížející diváci se tak určitě měli na co dívat a odnesli si mnoho zážitků. Nikdo z nich by si však jistě nepřál být na místě figurantů v reálné situaci. Tento den se ale naštěstí jednalo jen o soutěž. Pro každý tým profesionálních hasičů byla připravena jedna dopravní nehoda s vždy jiným scénářem. S jeho řešením si soutěžící museli poradit v omezeném čase a pod dohledem přísných rozhodčích.

Úkolem každého čtyřčlenného týmu bylo provedení průzkumu a zvolení správné taktiky zásahu a techniky pro vyproštění zraněné osoby. Hlavními úkoly bylo zajištění místa dopravní nehody a správná a účinná stabilizace vozidla. Poté soutěžní družstva nejšetrnějším způsobem vyprostila zraněného figuranta z nehodou deformovaného vraku vozidla. Vše v časovém limitu dvaceti minut.

Nejlépe si se svým scénářem poradili hasiči z Olomouckého kraje ze stanice Přerov, kteří tak obhájili své prvenství z předchozího ročníku soutěže a získali putovní pohár. Druhou příčku obsadili hasiči ze Zlínského kraje, a to konkrétně ze stanice Valašské Meziříčí. Bronzovou pozici obsadil se svým výkonem tým ze stanice Olomouc.   

Videa a další fotografie naleznete zde: https://www.hzscr.cz/clanek/video-prerovsti-hasici-obhajili-vitezstvi-ve-vyprostovani-u-dopravnich-nehod.aspx

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

2.jpegSoutěž ve vyprošťování u dopravních nehod

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem