Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

150 dní od uvedení stanice HZS Doksy do provozu

HZS Libereckého kraje vybudoval v Doksech stanici pro profesionální hasiče. Tato v pořadí 10. stanice na území Libereckého kraje je v standartním provozu od 12. 1. 2021. Její slavnostní otevření ovšem nebylo v lednu letošního roku možné. 

V souladu s vývojem epidemické situace proběhl tento slavnostní okamžik u příležitosti symbolického 150. dne fungování této stanice. Pozvání krajského ředitele HZS Libereckého kraje plk. Ing Jana Hadrbolce přijala řada vážených hostů. Mezi přítomnými byli např. poslanec Ing. Tomáš Martínek, generální ředitel Hasičského záchranného sboru genpor. Drahoslav Ryba, hejtman Libereckého kraje Martin Půta nebo starostka města Doksy Ing. Eva Burešová.

„Projekt“ stanice HZS Doksy byl dlouhodobý a při své realizaci musel překonat řadu překážek. Ale nyní již stanice plní svůj účel, kterým je optimalizace rozmístění sil a prostředků HZS LK k provádění záchranných a likvidačních prací. Příslušníkům nabízí moderní zázemí pro řádný výkon služby, regeneraci sil po zásahu a údržbu techniky.

Jako vzpomínku na začátky působení profesionálních hasičů v Doksech, máte možnost virtuálně navštívit unikátní prostory dočasné stanice tzv. „buňkoviště“ ve kterých strávili více jak dva a půl roku.

Virtuální prohlídka dočasné stanice ZDE

Autor: por. Bc. Jakub Sucharda

Foto: HZS LK

150. den150. den150. den150. den150. den150. den150. den150. den

150. den150. den

Stanice HZS DoksyStanice HZS Doksy

vytisknout  e-mailem