Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Humanitární pomoc do Bosny a Hercegoviny dopravila také technika pořízená z Integrovaného operačního programu

2. 6. 2014 (Nicole Zaoralová) - Technika pořízená z Integrovaného operačního programu přepravila v květnu 2014 do Bosny a Hercegoviny část materiální humanitární pomoci. Ta byla vyslána na pomoc obyvatelstvu zasaženému povodněmi v polovině května 2014. 

Pro přepravu byl využit mimo jiné nákladní automobil sklápěcí pořízený z projektu Zvýšení akceschopnosti Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky pro záchranné a likvidační práce při živelních pohromách.

Jednotka vytvořená z příslušníků Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky na tomto nákladním automobilu přepravila 1120 kusů balíčků první pomoci a nouzového přežití ze skladů Správy státních hmotných rezerv České republiky.

Balíček první pomoci obsahuje například lékárničku, prostředky na úpravu vody, ohřívače na ohřev potravy, potraviny, svíčky nebo zapalovač. Tato materiální humanitární pomoc byla v Bosně a Hercegovině předána ve městě Brčko dne 20. května 2014.

Projekt Zvýšení akceschopnosti Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky pro záchranné a likvidační práce při živelních pohromách byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské unie a byl realizován v letech 2012 až 2014. 

Více o projektu:
http://www.hzscr.cz/clanek/informacni-servis-projekty-technika-pro-zvyseni-kvality-reseni-mimoradnych-udalosti-2012-2014.aspx

Tisková zpráva týkající se předání humanitární pomoci:
http://www.hzscr.cz/fotogalerie/staty-srbsko-a-bosna-a-hercegovina-byly-postizeny-v-kvetnu-2014-katastrofalni-povodni-fotogalerie.aspx

Více o Integrovaném operačním programu:
http://www.kvalitazivota.eu/ 

 

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí 

MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem