Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Březnové číslo časopisu 112 se statistickou ročenkou

3. 3. 2014 (Jaroslav Vykoukal) - V polovině měsíce března vychází třetí letošní číslo měsíčníku 112 - odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. Jeho součástí je vložená statistická ročenka obsahující podrobné údaje o zásahové činnosti jednotek PO a dalších složek IZS v roce 2013.  

V části zaměřené na oblast požární ochrany analyzujeme zásah na požár v zemědělském areálu v obci Šumná, který svým rozsahem a počtem zasahujících jednotek PO byl největším požárem na Znojemsku v loňském roce. Dále v tomto bloku naleznete základní informace a doporučení, jak zajistit požární a provozní bezpečnosti komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv a také výsledky laboratorního zkoumání sirných knotů jako iniciátoru vzniku požáru.
 
V bloku IZS analyzujeme zásah na dopravní nehodu kamionu na dálnici D1, při níž došlo k rozsáhlému úniku kyseliny chlorovodíkové, informujeme o zásadních změnách v odborné přípravě jednotek PO, novelizaci typových činností složek IZS při společném zásahu, systému psychosociální intervenční služby ve zdravotnictví a uveřejňujeme první díl seriálu o organizaci chemického průzkumu v některých zemích Evropské unie.
 
Závěry mezinárodní konference Ochrana obyvatelstva 2014 a rozbor nejznámějších kybernetických útoků ve světě i v České republice jsou tématy částí časopisu věnované ochraně obyvatelstva a krizovému řízení.
 
V závěrečném bloku informujeme o průběhu humanitární pomoci Slovinsku a otevření Centra integrovaného záchranného systému v obci Frymburk.
 
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress, a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.                           
 
 
Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor

vytisknout  e-mailem