HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vzpomínáme na nprap. Jiřího Rýznara

Jeden rok uplyne v sobotu 24. srpna od tragické nehody, při které cestou k zásahu při výkonu služby zahynul příslušník Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje nprap. Jiří Rýznar. 

Společně s rodinou na něj vzpomínáme jako na svědomitého kolegu, obětavého hasiče, pracovitého dobrovolného hasiče, přátelského člověka a houževnatého sportovce. V následujících dnech si hasiči z celého kraje připomenou různými pietními akcemi jeho památku. Zavzpomínejte s námi na službu Jiřího Rýznara u Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, při níž chránil životy i majetek ostatních.

jiri_ryznar.pngNprap. Jiří Rýznar nastoupil do řad hasičů v březnu 1989 k tehdejšímu Sboru požární ochrany v Šumperku. Během výkonu služby byl zařazen na několika funkcích, od roku 1997 působil jako velitel družstva na stanici v Zábřehu. Požární ochraně zasvětil nejen svůj profesní život, ale působil také aktivně jako dobrovolný hasič jak v oblasti zásahové jednotky, tak i v oblasti občanského sdružení. Dlouhodobě byl jedním z nejlepších členů soutěžního družstva v požárním sportu profesionálních hasičů Šumperk, svého času reprezentoval sbor také na republikové úrovni. Velmi aktivně se podílel na společenském životě v obci v místě jeho bydliště.

Nprap. Jiří Rýznar byl držitelem medaile „Za věrnost“ II. stupně a pamětní medaile k 10. výročí HZS ČR. In memoriam mu byla udělena medaile HZS Olomouckého kraje jako výraz poděkování za 29 let jeho vzorné a aktivní služby ve prospěch sboru. Jiří Rýznar byl také držitelem Zlaté medaile prof. MUDr. Jana Jánského za 40 bezpříspěvkových odběrů krve a krevní plazmy.

HZS Olomouckého kraje loni ztratil zkušeného kolegu, který byl vzorem a autoritou pro ostatní hasiče. Nprap. Jiří Rýznar svým aktivním přístupem přispíval k motivaci mladších kolegů, kterým ochotně a rád předával zkušenosti. Díky klidné a rozvážné povaze byl mezi hasiči velmi oblíben.

Čest jeho památce

Odkazy do noveho okna

jiri_ryznar

jiri_ryznar 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem