HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výstavba zázemí pro výcvikové zařízení Raspenava a revitalizace stávající stanice

web loga.jpg

Registrační číslo projektu:
CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_119/0016482

Projekt je spolufinancován Evropskou unií
v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19.

Hlavním cílem projektu je zvýšení připravenosti ZS IZS k rychlému a efektivnímu poskytnutí pomoci a podpory obyvatelstvu zasaženému pandemií Covid-19 a dalších mimořádných událostí.

K naplnění tohoto hlavního cíle bude sloužit naplnění dílčích cílů ve formě uskutečnění hlavních a vedlejších aktivit projektu, které představují realizaci přístavby zázemí ZSRPP Raspenava a revitalizace stávající stanice HZS LK Raspenava.

Naplněním dílčího cíle „Realizace přístavby zázemí“ dojde k modernizaci stávajícího výcvikového pracoviště a k rozšíření jeho využití o nezbytnou a významnou teoretickou přípravu. Po vybudování této přístavby zde vznikne ucelené vzdělávací a výcvikové zařízení s možností komplexní praktické i teoretické přípravy včetně zázemí, splňujícího hygienické podmínky pro činnost účastníků i instruktorů výcviku, včetně důležité možnosti provézt vyhodnocení právě proběhlého výcviku, např. projekcí z termokamer na nové učebně, atd.

Výsledkem realizace přístavby bude uskutečnění výcvikových aktivit v modernizovaném výcvikovém středisku, čímž dojde ke zvýšení kvality výcviku a tím ke zvýšení připravenosti ZS IZS na řešení krizových situací souvisejících s pandemií Covid-19 a dalších MU.

Naplněním dílčího cíle „Revitalizace stanice HZS LK Raspenava“ dojde ke stabilizaci jejího provozu s ohledem na připravenost na nová rizika a hrozby v souvislosti s pandemií COVID-19 a jiných MU, na které bude zcela nezbytné v rámci záchranného systému reagovat.

Výsledkem revitalizace stávající stanice HZS LK Raspenava bude nově vybavená, modernizovaná a zodolněná základna ZS IZS, umožňující aplikaci specifických postupů v souvislosti s pandemií COVID-19 ve smyslu zvýšení bezpečnosti personálu ZS IZS a tím zvýšení akceschopnosti s možností zajistit službu v rámci oddělitelných prostor, bez potkávacích režimů, pro snížení a minimalizaci kontaktů či přenosu možné nákazy.

Komplexním výsledkem projektu bude modernizované výcvikové středisko Raspenava a revitalizovaná stávající stanice HZS LK Raspenava. Po dokončení realizace projektu bude HZS Libereckého kraje disponovat samotným výcvikovým zařízením s odpovídajícím zázemím v revitalizované části stanice Raspenava. Revitalizací stanice Raspenava bude dokončen koncept výcviku zahrnující teoretickou přípravu, samotný výcvik v zařízení simulující reálné podmínky požáru a následnou okamžitou očistu po výcviku, případně navazující část rozboru výcviku, pořízených videozáznamů apod.

web loga.jpg

vytisknout  e-mailem