HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vysoký stupeň nebezpečí na silný vítr vydali meteorologové

Vysoký stupeň nebezpečí na velmi silný vítr vyhlásili meteorologové od pátku 3. února od 8. hodiny ranní do soboty 4. února 10. hodiny pro okresy Chrudim, Pardubice, Svitavy a oblast Vysokomýtska.

V oblasti Králicka se budou nad 900 m. n. m. při silném nárazovém větru tvořit závěje.

Očekávat máme poškození stromů a lesních porostů, škody na majetku a některých budovách. Může dojít k přerušení elektrického vedení. Ztížená bude chůze, hrozí nebezpečí úrazů a ohrožení životů uvolněnými předměty, zlomenými větvemi nebo vyvracenými stromy. Komplikace očekávejte také v dopravě z důvodu silných poryvů větru a popadaných stromů, neprůjezdné komunikace, možné převrácení prázdných nákladních automobilů.

Vývoj situace sledujte na www.chmi.cz a ve sdělovacích prostředcích, sledujte také dopravní zpravodajství.

Zajistěte si okna, dveře, odstraňte nebo upevněte volně uložené předměty, zabezpečte skleníky apod. Omezte pohyb venku i jízdu autem. Nezdržujte se a neparkujte zejména v okolí starších budov, v blízkosti větších stromů a vysokých stožárů. Nechoďte do lesa a nepřibližujte se k spadlým drátům elektrického vedení. V případě nutnosti jízdy jeďte maximálně opatrně a pomalu. Na horách omezte vycházení a nevydávejte se na túry. Na horách dodržujte pokyny Horské služby.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem