HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vysočinu zasypává sníh, pro zajištění maximální připravenosti do naše kraje míří technika ze Záchranného útvaru Hlučín

Předpověď meteorologů se vyplnila a Vysočinu zasáhlo vydatné sněžení. Hasiči mají plné ruce práce s odklízením následků dopravních nehod a s vyprošťováním zapadlých vozidel. Od sedmé hodiny ráno do pravého poledne zasahovaly jednotky požární ochrany v našem kraji u pěti dopravních nehod a dvakrát poskytly technickou pomoc v podobě vyproštění vozidel, která zapadla a bránila tak plynulému provozu na komunikaci.  

  
Pro zajištění maximální připravenosti pro případ komplikací v dopravě zažádal Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina preventivně  o síly a prostředky Záchranného útvaru Hlučín. Tatra 815 a vyprošťovací vůz už vyjely z Hlučína a jejich příjezd do našeho kraje se předpokládá v odpoledních hodinách. Tato technika bude dislokována prozatím  v Jihlavě a v případě zhoršení stavu na komunikacích bude okamžitě vyslána do terénu.
 
 
Přehled dopravních nehod
 
Jihlavsko: V 08:24 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava k ohlášené dopravní nehodě osobního vozidla v Brtnici. Vůz narazil při nehodě do zábradlí. Ke zranění osob nedošlo.
 
Žďársko: V 09:24 hod havaroval osobní vůz u Dolní Rožínky. Nehoda se obešla bez zranění osob. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Žďár nad Sázavou a Bystřice nad Pernštejnem.
 
Třebíčsko:V 11:04 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč k ohlášené nehodě osobního automobilu na komunikaci spojující Třebíč a Trnavu. V péči zdravotníků skončily po nehodě dvě zraněné osoby.
 
Jihlavsko:O dvě minuty později boural osobní vůz u Brzkova na Polensku. Nehoda si vyžádala jedno zranění. Na místě zasahovali polenští profesionální hasiči společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Přibyslavi.
 
Třebíčsko :V 11:49 hod havaroval nákladní vůz u Štěměch na Třebíčsku. Po nehodě skončil mimo komunikaci. Třebíčští hasiči vůz vyprostili jeřábem.
 

Aktualizace zprávy k 15:00 hod

Od pravého poledne do třetí hodiny odpolední vyjížděli hasiči na Vysočině k dalším dvěma dopravním nehodám.  
 
Jihlavsko: Ve 12:33 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda nákladního  vozidla na komunikaci u  Batelova. K nehodě vyjela jednotka profesionálních haisčů ze stanice Třešť  společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Horní Cerekve. Vůz sjel při nehodě z meze. Posádka vozidla vyvázla z nehody bez zranění. Ihned po nehodě začala z havarovaného vozidla unikat nafta. Jednotky začaly unikající naftu jímat do náhradních barelů, zbylý obsah nádrží přečerpaly. Vůz převážel přibližně 40 tun masa. Majitel si zajistil přeložení převáženého nákladnu do náhradního vozidla.
 
 
Jihlavsko: Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava byla ve 13:20 hod vyslána k nehodě několika osobních vozidel, ke které došlo na komunikaci u obce Dvorce. Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že došlo ke střetu 3 osobních vozidel. Při nehodě utrpěla jedna osoba zranění. Jednotka provedla zajištění vozidel proti požáru a případnému úniku provozních kapalin. Do příjezdu policistů řídili hasiči v místě dopravu. Ve 14:49 hod byly následky dopravní nehody odstraněny a jednotka se vrátila zpět na základnu.
.
 
 Aktualizace zprávy k 18:00 hod
 Od patnácté do osmnácté hodiny jsme nepřijali žádná další hlášení o dopravních nehodách, které by si vyžádovaly zásah hasičů. V průběhu odpoledních hodin přijeli na Vysočinu hlučínští hasiči s technikou. Tyto síly a prostředky zůstávají v záloze, detašované v Jihlavě. Nastane-li na komunikacích Vysočiny situace, která bude vyžadovat jejich nasazení, pak okamžitě vyjedou  do terénu.
 
 

vytisknout  e-mailem