HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vysočinu zasháhla bouřka, hasiči museli odstraňovat popadané stromy

Celkem sedmnáctkrát museli včera v pozdních odpoledních a večerních hodinách vyjíždět hasiči v našem kraji k odstranění následků bouřky.  

Celkem sedmnáctkrát museli včera v pozdních odpoledních a večerních hodinách vyjíždět hasiči v našem kraji k odstranění následků bouřky.
 
Ta zasáhla především Třebíčsko, kde hasiči zasahovali hned čtrnáctkrát. Ve většině případů se jednalo o odstranění popadaných stromů z komunikací. Nejhorší situace byla na  komunikaci spojující obec Přibyslavice a Okříšky. Z důvodu pádu hned několika vzrostlých stromů byla tato komunikace uzavřena a odstraňování stromů bude pokračovat během dnešního dne.
 
Nejvíce výjezdů jsme zaznamenali od 18:30 hod do 20:00 hod, později se situace začala uklidňovat a další události nám již nebyly hlášeny.
 
Hasiči odstraňovali na Třebíčsku stromy u Čechtic, Benetic nebo obce Březník. V Okříškách na ulici U stadionu spadl sloup veřejného osvětlení. Jednotky provedly zajištění místa a odpojení od přívodu elektrické energie.
 
Silný vítr zasáhl také Žďársko. Popadané stromy zablokovaly silnice například u Věžné nebo Nových Dvorů.
 
Blesk, který udeřil do transformátoru ve Velkém Meziříčí způsobil technickou závadu na jednotném systému varování a vyrozumění a městem zaznělo hlášení o evakuaci. Ze strany města byla tato nepříjemná situace ihned řešena. Po odstranění technické závady byli obyvatelé informováni, že se jednalo pouze o planý poplach.

vytisknout  e-mailem